Рецепт Самаркандський плов фото

Самаркандський плов
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю, Святковий обід
Гарячі страви, Плов

Якщо ви любите одне з головних страв узбецької кухні, то пропоную вам приготувати самаркандський плов будинку. Це дивно ароматне, ніжне і смачне блюдо, від якого складно відірватися.

Рецепт самаркандського плову не можна назвати складним, хоча повітряний і розсипчастий рис виходить не завжди. Якщо правильно підібрати всі необхідні інгредієнти і слідувати інструкціям, зазначеним в рецепті, то обов'язково вийде справжній смачний самаркандський плов. Удачі вам в приготуванні! хто готував - пишіть відгуки в коментарях

  • М'ясо - 1 кілограм
  • Морква - 2 кілограма
  • Цибулина - 2 штуки
  • Мал - 1 кілограм
  • Гайка - 200-300 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Зіра - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 6-8 Ст. Ложок (кунжутне, бавовняне.)
самаркандський плов - фото крок 1
1. Рецепт приготування самаркандського плову починається зі збору всіх необхідних інгредієнтів. Заздалегідь слід замочити в холодній воді нут.
самаркандський плов - фото крок 2
2. В казанок налити масло і добре розжарити його. М'ясо вимити і просушити. Нарізати середніми шматочками і відправити в розпечене масло.
самаркандський плов - фото крок 3
3. Цибулину почистити і нашаткувати. Надіслати до м'яса і підсмажити до золотистого кольору.
самаркандський плов - фото крок 4
4. Морква вимити, почистити і нашаткувати. Особливість цього плову у великій кількості моркви, так що її має бути дійсно багато. Надіслати в казан і накрити кришкою. Залишити її на 15-20 хвилин, і лише зрідка помішувати.
самаркандський плов - фото крок 5
5. Коли морква стане м'якою, можна додавати в казан нут.
самаркандський плов - фото крок 6
6. За нутом відправити в казан родзинки.
самаркандський плов - фото крок 7
7. Присипати дрібкою зіри.
самаркандський плов - фото крок 8
8. Мал добре промити і відправити в казан. Посолити за смаком і вирівняти рис в казані.
самаркандський плов - фото крок 9
9. Залити рис окропом так, щоб вода була трохи вище рівня рису.
самаркандський плов - фото крок 10
10. На сильному вогні потрібно випарувати основну частину води.
самаркандський плов - фото крок 11
11. Коли води википить, сформувати гірку з рису, додати трохи зіри і накрити кришкою. Томити на повільному вогні до повної готовності близько 20 хвилин. Самаркандський плов в домашніх умовах майже готовий. Залишилося тільки розкласти його по тарілках шарами (мал, морква і м'ясо) і подати до столу.

Схожі рецепти