Самаркандський плов
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите одне з головних страв узбецької кухні, то пропоную вам приготувати самаркандський плов будинку. Це дивно ароматне, ніжне і смачне блюдо, від якого складно відірватися.
Рецепт самаркандського плову не можна назвати складним, хоча повітряний і розсипчастий рис виходить не завжди. Якщо правильно підібрати всі необхідні інгредієнти і слідувати інструкціям, зазначеним в рецепті, то обов'язково вийде справжній смачний самаркандський плов. Удачі вам в приготуванні! хто готував - пишіть відгуки в коментарях
- М'ясо - 1 кілограм
- Морква - 2 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Мал - 1 кілограм
- Гайка - 200-300 грам
- Ізюм - 100 грам
- Зіра - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 6-8 Ст. Ложок (кунжутне, бавовняне.)
1. Рецепт приготування самаркандського плову починається зі збору всіх необхідних інгредієнтів. Заздалегідь слід замочити в холодній воді нут.
2. В казанок налити масло і добре розжарити його. М'ясо вимити і просушити. Нарізати середніми шматочками і відправити в розпечене масло.
3. Цибулину почистити і нашаткувати. Надіслати до м'яса і підсмажити до золотистого кольору.
4. Морква вимити, почистити і нашаткувати. Особливість цього плову у великій кількості моркви, так що її має бути дійсно багато. Надіслати в казан і накрити кришкою. Залишити її на 15-20 хвилин, і лише зрідка помішувати.
5. Коли морква стане м'якою, можна додавати в казан нут.
6. За нутом відправити в казан родзинки.
7. Присипати дрібкою зіри.
8. Мал добре промити і відправити в казан. Посолити за смаком і вирівняти рис в казані.
9. Залити рис окропом так, щоб вода була трохи вище рівня рису.
10. На сильному вогні потрібно випарувати основну частину води.
11. Коли води википить, сформувати гірку з рису, додати трохи зіри і накрити кришкою. Томити на повільному вогні до повної готовності близько 20 хвилин. Самаркандський плов в домашніх умовах майже готовий. Залишилося тільки розкласти його по тарілках шарами (мал, морква і м'ясо) і подати до столу.