Сало домашнє
(покроковий рецепт з фото)
Якщо в мусульманських країнах до свинячого сала ставляться негативно, то в нашій країні його обожнюють. Я вам розповім, як приготувати сало домашнє. Їжте його тільки після охолодження.
Для приготування вибирайте сало з м'ясною прорізом, від її товщини буде залежати смак. Можна запекти сало в рукаві або в духовці, відварити його цілком або шматочками, а також засолити або маринувати в спеціях. До столу закуска подається тільки в холодному вигляді, можна до борщу чи супу, а також з бутербродами і овочами.
- Сало з м'ясною прорізом - 1 кілограм
- Часник - 10 зубчиків
- Лавровий лист - 4 штуки
- Перець горошком - 2 Ст. Ложки
- Паприка - 2 чайних ложки
- Чилі мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
1
Вимийте сало, поскоблите шкіру і витріть його серветками. Розріжте сало на 2 частини і зробіть неглибокі насічки на двох шматочках.
2
Очистіть зубчик часнику і наріжте кожен тонкими пластинками, розкришите лавровий лист, втирайте все в м'яку поверхню сала.
3
У ступці розімніть чорний перець горошком, 2 ложки солі і кмин, посипте приготовленої сумішшю 1 шматочок сала.
4
Змішайте паприку і чилі, посипте цією сумішшю другий шматочок.
5
Загорніть обидва шматочка в фольгу і відправте на зберігання в холодильник на 14 днів.
6
Через 2 тижні розгорніть фольгу і насолоджуйтеся смачним, пряним домашнім салом.