Салат зі смаженими опеньками
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат зі смаженими опеньками полюблять багато господинь. Не тільки тому, що для нього знадобляться звичайні доступні продукти, але і тому, що він просто готується і виходить дивно смачним.
Восени в наших лісах маса всіляких грибів, які багато хто з нас і солять, і смажать, і заморожують. Я розповім, що можна зробити зі свіжими опеньками. Рекомендую їх посмажити і додати в дуже смачний салат, який можна буде подавати не тільки на буденний, але навіть і на святковий стіл.
Отже, як же приготувати салат зі смаженими опеньками:
1. Опеньки промити і обсмажити в 4 ст. Ложках олії 20 хвилин.
2. Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями.
3. Зелень петрушки дрібно порубати.
4. Приготувати заправку. У невеликій мисці змішати 2 ст. Ложки олії і винний оцет. Додати сіль і перець.
5. У салатницю викласти цибулю, залити заправкою і добре перемішати.
6. З смажених опеньків злити надлишок олії і викласти їх на цибулю.
7. З банки з горошком злити рідину і викласти горошок на гриби.
Зверху все посипати зеленню петрушки.
8. Як слід перемішати салат, при необхідності досолити і доперчіть.
От і все, салат зі смаженими опеньками готовий!
Смачного!
- Опеньки - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Зелений горошок консервований - 1 Склянка
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Зелень петрушки - 50 грам
- Соняшникова олія - 6 Ст. Ложок(4 ст. Ложки для смаження грибів, 2 ст. Ложки на заправку салату)
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Зелений салат листя - 5-6 штук (для прикраси)
Отже, як же приготувати салат зі смаженими опеньками:
1. Опеньки промити і обсмажити в 4 ст. Ложках олії 20 хвилин.
2. Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями.
3. Зелень петрушки дрібно порубати.
4. Приготувати заправку. У невеликій мисці змішати 2 ст. Ложки олії і винний оцет. Додати сіль і перець.
5. У салатницю викласти цибулю, залити заправкою і добре перемішати.
6. З смажених опеньків злити надлишок олії і викласти їх на цибулю.
7. З банки з горошком злити рідину і викласти горошок на гриби.
Зверху все посипати зеленню петрушки.
8. Як слід перемішати салат, при необхідності досолити і доперчіть.
От і все, салат зі смаженими опеньками готовий!
Смачного!