Рецепт Салат зі смаженими опеньками фото

Салат зі смаженими опеньками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Гриби , Опеньки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Легка вечеря
Салати
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Цей салат зі смаженими опеньками полюблять багато господинь. Не тільки тому, що для нього знадобляться звичайні доступні продукти, але і тому, що він просто готується і виходить дивно смачним.

Опис приготування:

Восени в наших лісах маса всіляких грибів, які багато хто з нас і солять, і смажать, і заморожують. Я розповім, що можна зробити зі свіжими опеньками. Рекомендую їх посмажити і додати в дуже смачний салат, який можна буде подавати не тільки на буденний, але навіть і на святковий стіл.

Отже, як же приготувати салат зі смаженими опеньками:

1. Опеньки промити і обсмажити в 4 ст. Ложках олії 20 хвилин.

2. Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями.

3. Зелень петрушки дрібно порубати.

4. Приготувати заправку. У невеликій мисці змішати 2 ст. Ложки олії і винний оцет. Додати сіль і перець.

5. У салатницю викласти цибулю, залити заправкою і добре перемішати.

6. З смажених опеньків злити надлишок олії і викласти їх на цибулю.

7. З банки з горошком злити рідину і викласти горошок на гриби.

Зверху все посипати зеленню петрушки.

8. Як слід перемішати салат, при необхідності досолити і доперчіть.

От і все, салат зі смаженими опеньками готовий!

Смачного!

  • Опеньки - 500 грам
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки
  • Зелений горошок консервований - 1 Склянка
  • Винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Зелень петрушки - 50 грам
  • Соняшникова олія - 6 Ст. Ложок(4 ст. Ложки для смаження грибів, 2 ст. Ложки на заправку салату)
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
  • Зелений салат листя - 5-6 штук (для прикраси)
Восени в наших лісах маса всіляких грибів, які багато хто з нас і солять, і смажать, і заморожують. Я розповім, що можна зробити зі свіжими опеньками. Рекомендую їх посмажити і додати в дуже смачний салат, який можна буде подавати не тільки на буденний, але навіть і на святковий стіл.

Отже, як же приготувати салат зі смаженими опеньками:

1. Опеньки промити і обсмажити в 4 ст. Ложках олії 20 хвилин.

2. Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями.

3. Зелень петрушки дрібно порубати.

4. Приготувати заправку. У невеликій мисці змішати 2 ст. Ложки олії і винний оцет. Додати сіль і перець.

5. У салатницю викласти цибулю, залити заправкою і добре перемішати.

6. З смажених опеньків злити надлишок олії і викласти їх на цибулю.

7. З банки з горошком злити рідину і викласти горошок на гриби.

Зверху все посипати зеленню петрушки.

8. Як слід перемішати салат, при необхідності досолити і доперчіть.

От і все, салат зі смаженими опеньками готовий!

Смачного!

Схожі рецепти