Салат зі шпинату і редиски
(покроковий рецепт з фото)
Салат зі шпинату і редиски - джерело вітамінів у вашій тарілці. Корисний овочевий салат, невелика порція якого забезпечить ваш організм добовою нормою різних вітамінів і корисних речовин.
В літній час, коли овочів - хоч греблю гати, харчуюся переважно салатами. Одне з відкриттів цього літа - салат зі шпинату і редиски. Приготування та інгредієнти - простіше простого, однак про результат складно говорити без непідробного захоплення Однозначно, один з кращих овочевих салатів, які мені доводилося куштувати. Поєднання продуктів - просто досконале. Спробуйте!
- Шпинат - 150 грам
- Rediska - 8 штук
- Винний оцет - 75 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Перець - - За смаком
- Яйця, зварені круто - 2 штуки
- Петрушка - - За смаком
Складові.
Спершу приготуємо маринад: змішуємо оцет, сіль і цукор. Гарненько перемішуємо - цукор повинен повністю розчинитися.
Редис миємо й нарізаємо тонкими кружечками.
Кладемо редиску в приготований нами маринад і залишаємо на 30-60 хвилин (краще - з 60, але якщо поспішайте - вистачить і 30).
Через вищевказаний час дістаємо редис з маринаду. Маринад не зливати - 3 ст.Л. Нам стане в нагоді для заправки салату.
Змішуємо 3 ст.Л. Маринад, оливкова олія і перець. За бажанням можна додати трошки солі. Перемішуємо.
Дрібно рубаємо миту петрушку, яйця нарізаємо на четвертини.
Шпинат змішуємо з заправкою.
Викладаємо на порційні тарілки шпинат, на шпинат кладемо часточки редису, зверху прикрашаємо зеленню, по краях розкладаємо яйця. Смачного!