Рецепт Салат зі шпинатом, грибами і апельсинами фото

Салат зі шпинатом, грибами і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Фрукти , Гриби , Печериці , Шпинат
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Розповідаю, як приготувати салат зі шпинатом, грибами і апельсинами. Якщо апельсини дрібні, то знадобиться 2 штуки. Але великий апельсин філетіровать легше. Мій вибір грибів для салату - печериці.

Опис приготування:

Нехай вас не лякає незвичайне поєднання продуктів, салат виходить дивовижним, легким і смачним! Щоб зробити його ще більш привабливим, можна жовтий перець замінити на червоний або помаранчевий. На смак це не відіб'ється, а ось вид салату заграє новими фарбами. Пробуйте, буду рада фотозвіт!


  • Шпинат - 1 пучок
  • Перець болгарський - 0, 5 штуки
  • Печериці - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Кунжут - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
салат зі шпинатом, грибами і апельсинами - фото крок 1
Підготуйте продукти згідно зі списком, приступимо!
салат зі шпинатом, грибами і апельсинами - фото крок 2
Очистіть цибулину і поріжте півкільцями. Обсмажте на олії до м'якості. Гриби підійдуть як свіжі, так і заморожені, порізані пластинками. Додайте гриби до цибулі і доведіть все до готовності.
салат зі шпинатом, грибами і апельсинами - фото крок 3
Шпинат вимийте, обсушити, обірвемо листочки і поріжте їх не дуже крупно. За хвилину до готовності грибів додайте шпинат, щоб він трохи прив'янули. Зніміть з вогню і остудіть.
салат зі шпинатом, грибами і апельсинами - фото крок 4
Очистіть часник, дрібно порубати ножем або пропустіть через прес. З апельсина зніміть шкірку, видаліть білі перетинки, поріжте кожну часточку на 3-4 частини. Солодкий перець очистіть від насіння і поріжте такими ж шматочками за розміром.
салат зі шпинатом, грибами і апельсинами - фото крок 5
З'єднайте остиглі гриби і шпинат з перцем солодким, апельсинами. Додайте соєвий соус, часник, чорний перець, кунжут. Частина кунжуту залиште для прикраси салату. Перемішайте добре і дайте настоятися хвилин 10, просочитися. Сіль використовувати за смаком, я не додавала.
салат зі шпинатом, грибами і апельсинами - фото крок 6
Розкладіть салат порційно, зверху посипте кунжутом і подайте. Приємного!

Схожі рецепти