Салат зі шпинатом, грибами і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Розповідаю, як приготувати салат зі шпинатом, грибами і апельсинами. Якщо апельсини дрібні, то знадобиться 2 штуки. Але великий апельсин філетіровать легше. Мій вибір грибів для салату - печериці.
Нехай вас не лякає незвичайне поєднання продуктів, салат виходить дивовижним, легким і смачним! Щоб зробити його ще більш привабливим, можна жовтий перець замінити на червоний або помаранчевий. На смак це не відіб'ється, а ось вид салату заграє новими фарбами. Пробуйте, буду рада фотозвіт!
- Шпинат - 1 пучок
- Перець болгарський - 0, 5 штуки
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Кунжут - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте продукти згідно зі списком, приступимо!
Очистіть цибулину і поріжте півкільцями. Обсмажте на олії до м'якості. Гриби підійдуть як свіжі, так і заморожені, порізані пластинками. Додайте гриби до цибулі і доведіть все до готовності.
Шпинат вимийте, обсушити, обірвемо листочки і поріжте їх не дуже крупно. За хвилину до готовності грибів додайте шпинат, щоб він трохи прив'янули. Зніміть з вогню і остудіть.
Очистіть часник, дрібно порубати ножем або пропустіть через прес. З апельсина зніміть шкірку, видаліть білі перетинки, поріжте кожну часточку на 3-4 частини. Солодкий перець очистіть від насіння і поріжте такими ж шматочками за розміром.
З'єднайте остиглі гриби і шпинат з перцем солодким, апельсинами. Додайте соєвий соус, часник, чорний перець, кунжут. Частина кунжуту залиште для прикраси салату. Перемішайте добре і дайте настоятися хвилин 10, просочитися. Сіль використовувати за смаком, я не додавала.
Розкладіть салат порційно, зверху посипте кунжутом і подайте. Приємного!