Швидкий курячий пиріг зі шпинатом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг неймовірно смачний і ситний, а готувати його одне задоволення, тому як все легко і просто. Мій чоловік сказав, що він просто ідеальний, і я з ним згодна!
Читайте, записуйте, я розповім вам, як приготувати смачний і швидкий курячий пиріг зі шпинатом і грибами. Цей пиріг можна спекти в будь-який час року, взимку замініть свіжий шпинат за заморожений, і все вийде не менш смачно. Що стосується тесту, то відмінний варіант - листкове або дріжджове (як на піцу), саме так і я і поступила. Я тісто роблю так: 2 склянки борошна, 0, 5 склянки теплої води, 15 г свіжих дріжджів, щіпка солі і цукру, і в тепле місце на 30 хвилин. Хай щастить!
- Куряче філе або фарш - 250 грам
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Печериці - 1 Склянка (порізаних)
- Шпинат - 100 грам
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Яйце - 6 штук
- Молоко - 1 Склянка
- Тертий сир - 100 грам
- Тісто для пирога - 300 грам
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок (для смаження)
Куряче філе порізати максимально дрібно або пропустіть через м'ясорубку. Обсмажте на олії до готовності.
Готове куряче м'ясо перекладіть в тарілочку, на цьому жиру продовжимо смаження.
Обсмажте порізаний кубиком цибулю пару хвилин, додайте подрібнені гриби і смажте до готовності. Сіль і перець за смаком.
В кінці додайте до грибів порізаний шпинат, обсмажте пару хвилин, щоб він прив'янули.
З'єднайте куряче філе і гриби зі шпинатом, перемішайте.
Яйця з'єднайте з молоком, сіллю і перцем. Будь-які інші спеції додайте на свій розсуд.
Яєчно-молочна маса повинна бути однорідною, як з омлету.
Тісто розподіліть по формі, зробіть високі бортики. Форму я змащувала олією.
Розподіліть начинку.
Залийте молочно-яєчною сумішшю.
Зверху розподіліть тертий твердий сир.
Випікайте пиріг при 180 градусах 30-35 хвилин до золотої скоринки. Остудіть трохи, вийміть з форми.
Смачного!