Рецепт Салат з тріскою фото

Салат з тріскою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Фрукти, Бобові, Зелень, Петрушка, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Салати

Цей салат зацікавить любителів рибних страв. Дуже цікаве гармонійне поєднання інгредієнтів до того ж ще й корисне. Не дивіться, що салат простий, він заслуговує місця на святковому столі.

Сьогодні я розповім вам, як приготувати салат з тріскою. Найчастіше готують чомусь салати з печінки тріски, а саму рибу смажать, запікають, але в салати додають рідко. А даремно! Дуже цікавий на смак салат виходить з цієї копченої риби і турецького консервованого гороху. Якщо вам не дуже подобається нут, ви можете замінити його звичайним консервованим горошком. Але, по-моєму, смак у салату вже буде інший.

  • Тріска копчена - 200-250 грам
  • Нут консервований - 250-300 грам
  • Лук червоний - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелень петрушки - 20-30 грам
  • Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
салат з тріскою - фото крок 1
Ось всі продукти, які нам знадобляться.
салат з тріскою - фото крок 2
Насамперед ретельно очистимо рибу від кісток.
салат з тріскою - фото крок 3
Зціджуємо рідина з консервованого нуту. Нут можна замінити консервованим горошком. Викладаємо в миску, додаємо шматочки тріски.
салат з тріскою - фото крок 4
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Часник пропустимо через чеснокодавку.
салат з тріскою - фото крок 5
Додаємо подрібнену зелень петрушки.
салат з тріскою - фото крок 6
Змішаємо оливкова олія, столову ложку лимонного соку, сіль і перець. Що вийшла заправкою поливаємо салат. Перемішуємо.
салат з тріскою - фото крок 7
Салат готовий, смачного!

Схожі рецепти