Рецепт Салат з тріскою фото

Салат з тріскою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Фрукти , Бобові , Зелень , Петрушка , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 20 хв.

Цей салат зацікавить любителів рибних страв. Дуже цікаве гармонійне поєднання інгредієнтів до того ж ще й корисне. Не дивіться, що салат простий, він заслуговує місця на святковому столі.

Опис приготування:

Сьогодні я розповім вам, як приготувати салат з тріскою. Найчастіше готують чомусь салати з печінки тріски, а саму рибу смажать, запікають, але в салати додають рідко. А даремно! Дуже цікавий на смак салат виходить з цієї копченої риби і турецького консервованого гороху. Якщо вам не дуже подобається нут, ви можете замінити його звичайним консервованим горошком. Але, по-моєму, смак у салату вже буде інший.

  • Тріска копчена - 200-250 грам
  • Нут консервований - 250-300 грам
  • Лук червоний - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелень петрушки - 20-30 грам
  • Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
салат з тріскою - фото крок 1
Ось всі продукти, які нам знадобляться.
салат з тріскою - фото крок 2
Насамперед ретельно очистимо рибу від кісток.
салат з тріскою - фото крок 3
Зціджуємо рідина з консервованого нуту. Нут можна замінити консервованим горошком. Викладаємо в миску, додаємо шматочки тріски.
салат з тріскою - фото крок 4
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Часник пропустимо через чеснокодавку.
салат з тріскою - фото крок 5
Додаємо подрібнену зелень петрушки.
салат з тріскою - фото крок 6
Змішаємо оливкова олія, столову ложку лимонного соку, сіль і перець. Що вийшла заправкою поливаємо салат. Перемішуємо.
салат з тріскою - фото крок 7
Салат готовий, смачного!

Схожі рецепти