Салат з тріскою
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат зацікавить любителів рибних страв. Дуже цікаве гармонійне поєднання інгредієнтів до того ж ще й корисне. Не дивіться, що салат простий, він заслуговує місця на святковому столі.
Сьогодні я розповім вам, як приготувати салат з тріскою. Найчастіше готують чомусь салати з печінки тріски, а саму рибу смажать, запікають, але в салати додають рідко. А даремно! Дуже цікавий на смак салат виходить з цієї копченої риби і турецького консервованого гороху. Якщо вам не дуже подобається нут, ви можете замінити його звичайним консервованим горошком. Але, по-моєму, смак у салату вже буде інший.
- Тріска копчена - 200-250 грам
- Нут консервований - 250-300 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Зелень петрушки - 20-30 грам
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Ось всі продукти, які нам знадобляться.
Насамперед ретельно очистимо рибу від кісток.
Зціджуємо рідина з консервованого нуту. Нут можна замінити консервованим горошком. Викладаємо в миску, додаємо шматочки тріски.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Часник пропустимо через чеснокодавку.
Додаємо подрібнену зелень петрушки.
Змішаємо оливкова олія, столову ложку лимонного соку, сіль і перець. Що вийшла заправкою поливаємо салат. Перемішуємо.
Салат готовий, смачного!