Салат з тріскою гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Салат з рибою гарячого копчення може служити в якості легкої вечері, він виходить дуже смачним і ароматним. Продукти використовуються найпростіші, головний інгредієнт - це, звичайно, риба.
Такий салат можна змінювати на свій смак: рукколу замінити інший свіжою зеленню, наприклад, салатом, а замість тріски взяти копчену скумбрію або копченого лосося. Заправку з петрушкою можна використовувати і для інших овочевих або змішаних салатів. Отже, дивіться, як приготувати салат з тріскою гарячого копчення, пробуйте і діліться враженнями!
- Філе тріски гарячого копчення - 350 грам
- Молода картопля - 450 грам
- Рукола - 2 пучка
- Перець солодкий болгарський - 1 штука
- Огірок свіжий - 1/2 штуки
- Петрушка свіжа - 1 пучок
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Оцет рисовий - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Пармезан тертий - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/8 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
1
Молода картопля ретельно вимийте і відваріть в киплячій воді до готовності, але не переварити. Готову картоплю обдайте холодною водою і наріжте кружальцями.
2
У чашу блендера помістіть всі інгредієнти для заправки: дрібно нарізану петрушку, оливкова олія, воду, рисовий оцет, лимонний сік, тертий пармезан, мідь, чорний мелений перець і сіль. Збийте до утворення однорідної емульсії.
3
Філе копченої тріски розділіть на невеликі шматочки.
4
Червоний болгарський перець і огірок почистите, вимийте і наріжте соломкою.
5
Рукколу вимийте, обсушити, порвіть руками і покладіть на дно салатної миски.
6
Додайте картоплю, шматочки копченої тріски, болгарський перець, огірок, полийте заправкою і перемішайте.
7
Салат з тріскою гарячого копчення готовий. При подачі посипте салат обсмаженими гарбузовим насінням.