Салат з сиром і ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Італійці настільки люблять пасту, що використовують її для приготування різноманітних страв. Розповідаю один з цікавих способів її застосування, як приготувати салат з сиром і ковбасою.
Для цього салату важливо використовувати пасту твердих сортів, тільки якісну. Можна взяти пасту будь-якої форми, яка більше подобається, у мене були пір'я. Салат можна зберігати в холодильнику кілька днів. Це відмінний спосіб використовувати залишки сиру і ковбаси, що залежалися в холодильнику.
- Макаронні вироби - 450 грам
- Моцарелла - 230 грам
- Ковбаса - 450 грам
- Черрі - 20 штук
- Оливки - 3/4 склянки
- Петрушка - 1 пучок
- Червона цибуля - 1 штука
- Фета - 100 грам
- Оливкова олія - 3/4 склянки
- Білий оцет - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
1. У каструлю наливаю воду і відправляю її на вогонь, після закипання кладу пасту і готую 5-7 хвилин. Відкидаю пасту на сито і остуджують, потім перекладаю в миску.
2. Черрі мою і розрізаю на 2 частини, додаю в миску до пасти.
3. Кульки моцарели розрізаю на половинки і додаю до салату.
4. Ковбасу нарізаю невеликими шматочками, додаю до решти інгредієнтів.
5. Оливки без кісточок нарізаю кільцями і кладу в миску.
6. Петрушку мою і подрібнюю ножем, викладаю в салатник.
7. Для заправки: в окрему миску вливаю оливкова олія, білий оцет, воду, додаю орегано, базилік, сіль і перець, відвалів часник, гарненько збиваю віночком. Заправляю салат.
8. Гарненько перемішую салат і посипаю фетою, можна відразу подавати або відправити в холодильник.