Салат з шпрот і яєць
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, гарний, простий в приготуванні і дуже ситний салат з шпротів і яєць - бажаний гість як на святковому, так і на повсякденному столах. Його варто приготувати хоча б раз: не пошкодуєте!
Заздалегідь відваріть картоплю і яйця. Першим шаром викладіть тертий картопля. Слідом - шпроти. Потім - терті яйця. Останнім шаром викладіть тертий сир і часник. Кожен шар необхідно змащувати майонезом. Салат краще не їсти відразу, а поставити його на пару годинок в холодильник, що б він добре просочився.
- Картопля - 3-4 штук
- Яйця - 5 штук
- Банку шпротів - 1 штука
- Майонез - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
Відваріть картоплю і яйця. Збираємо наш салатик.
Перший шар: викладіть в посуд потертий на крупній тертці відварена картопля. Розрівняйте шар. Полийте майонезом.
Перший шар: викладіть в посуд потертий на крупній тертці відварена картопля. Розрівняйте шар. Полийте майонезом.
Другий шар: дрібно розімніть виделкою шпроти. Викладіть їх на картоплю. Розрівняйте шар. Залийте майонезом.
Третій шар: на шпроти покладіть потерті на крупній тертці яйця. Розрівняйте шар. Залийте майонезом.
Четвертий слой.Смешайте натертий на крупній тертці сир і продавлений через прес часник. Викладіть сир поверх яєць. Розрівняйте шар. Залийте майонезом.
Прикрасьте салат на свій смак. Наприклад, можна перекласти салат в гарний посуд, натерти на тертці яєчний жовток і посипати ним салат. Зверху прикрасьте рибкою і зеленню.