Салат з рису
(покроковий рецепт з фото)
У кожного ситного салату повинна бути основа, тобто. Головний інгредієнт, який з'єднає всі інші. Досить часто використовують крупи. Вони ідеально підійдуть для багатьох варіантів подібних блюд.
Наприклад, я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати салат з рису середземноморський. На вигляд навіть і не скажеш, що це не гаряче, адже тут дійсно багато рису, а до нього лише трохи додаються інші продукти невеликими шматочками. Велику роль відіграє заправка, яку ми зробимо самі.
- Рис басмати - 1 Склянка
- Сік лимона - 2, 5 Ст. Ложки
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Сік апельсина - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 0, 25 склянки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Смородина сушена - 0, 5 склянки
- Fistashki - 3/4 склянки
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Вода - 4 L
Рис підсмажте на сковороді з товстим дном до прозорого кольору.
Vskipyatite 4 літра води. Додайте в неї 2 чайні ложки солі і рис. Відваріть його до готовності (приблизно протягом 8 хвилин). Потім рис розподіліть на аркуші, щоб він охолов.
Для заправки з'єднайте в мисці сік лимона і апельсина, олія, корицю і цедру.
Потім додайте в заправку сіль і перець. Добре все перемішайте.
У заправку додайте фісташки, смородину і дрібно нарізану цибулю разом з петрушкою, але не всієї.
З'єднайте рис з заправкою та іншими інгредієнтами. Все перемішайте. Залиште салат мінімум на 20 хвилин. Прикрасьте салат петрушкою перед подачею. Смачного!