Салат з печінки тріски (рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Корисна, ситна, насичена за смаком печінка тріски - приголомшливий інгредієнт для найрізноманітніших салатів. Хочу поділитися з вами однією нескладною, але дуже цікавою ідеєю. Запам'ятовуйте рецепт!
Чи плануєте святкове меню? Тоді не проходите мимо і придивіться до цього рецепту. Я пропоную вам на замітку класний варіант, як приготувати салат з печінки тріски. Рецепт досить простий, так що навіть новачок на кухні без зусиль зможе його повторити. Завдяки овочам салатик виходить дуже ситним, а чорнослив надає йому приголомшливу пікантність.
- Печінка тріски - 1 штука (баночка)
- Яйце - 5-6 штук
- Картопля - 4-5 штук
- Морква - 2-3 штук
- Цибулина - 1 штука (невелика)
- Чорнослив - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Сіль, перець, майонез - За смаком
1. Овочі відваріть до готовності, остудіть і очистіть. Яйця зваріть круто. Зробити це можна заздалегідь.
2. Цибулю очистіть, подрібніть і ошпарьтеокропом. При бажанні можна замаринувати його, наприклад. Після відкиньте його на друшляк і обсушити.
3. Чорнослив промийте як слід, залийте окропом на пару хвилин. Після остудіть, обсушити і наріжте.
4. Масло від печінки я рекомендую злити, щоб салат не був занадто жирним. Саму печінку потрібно трохи розім'яти.
5. Салат буде листковим. Його можна збирати в глибокій мисці або на плоскому блюді, використовуючи кільце від рознімної форми, наприклад.
6. Натріть на середній терці картопля. Викладіть його рівним шаром. Посоліть і поперчіть за смаком.
7. Змастіть майонезом. Наступним шаром викладіть печінку і цибулю. Далі розподіліть чорнослив.
8. Змастіть всі майонезом. Викладіть рівним шаром терту моркву.
9. Відокремте білки і натріть на тертці. Викладіть рівним шаром, змастіть майонезом. Потім - тертий сир, знову трохи майонезу і жовтки. У такому вигляді відправте салат в холодильник на 2-3 годину, щоб він просочився, а перед подачею акуратно видаліть кільце.