Салат з Памелою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.
Салат освіжаючий і оригінальний, не схожий на звичні нам. Його можна подавати як доповнення або в якості легкого страви до вечері. Розповідаю про те, як приготувати салат з Памелою.
Опис приготування:
Рецепт цієї страви родом з тайської кухні. М'якоть цього фрукта можна замінити грейпфрутом, якщо раптом не змогли купити його. Салат не потрібно наполягати, а можна подавати відразу після приготування. Лосось можете замінити іншою червоною рибою, наприклад, сьомгою.
- Лосось - 4 штуки (обсмажені шматочки)
- Грейпфрут - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Огірок - 1 штука
- Капуста білокачанна - 1/4 штуки
- Luk-salotų - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Горіхова олія - 2 Ст. Ложки
- Вапно - 1 штука
- Солодкий соус «Чилі» - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 3 штуки (гілочки)
- Braai - 3 штуки (гілочки)
- Кешью - 50 грам
1
Подрібніть цибулю-шалот, розігрійте сковороду з горіховим маслом і викладіть шалот, обсмажуйте 3-5 хвилин, потім перекладіть в тарілку.
2
Очистіть і подрібніть зубчики часнику, додайте до цибулі, змішайте і залиште до охолодження.
3
Після охолодження видавіть до цибулі і часнику сік лайма, додайте соус «Чилі», цукор, соєвий соус і кунжутне масло, гарненько все перемішайте, додайте рубану кинзу.
4
Очистіть помело, потім розділіть на часточки і видаліть перетинки.
5
Вимийте капусту і наріжте її тонко, потім наріжте тонкою соломкою огірки, морква.
6
Викладіть в тарілку подрібнені овочі і помело, додайте шматочки лосося і заправте приготовленим соусом на основі цибулі та часнику, перемішайте.
7
Розкладіть салат по тарілках, перед подачею на стіл прикрасьте рубаним коріандром, кешью.