Салат з овочів і кіноа
(покроковий рецепт з фото)
Корисний, ситний, швидкий в приготуванні і зовсім недорогий салатик хочу представити вашій увазі. На обід, вечеря, в якості перекусу він чудово вгамує голод і порадує око яскравими квітами.
Поспішаю поділитися чудовою ідеєю, як приготувати салат з овочів і кіноа на швидку руку. Поєднання цієї ніжної крупи з найрізноманітнішими овочами і найпростішої заправкою обов'язково припаде до смаку багатьом. В даному випадку для пікантності доданий гострий перець, але цілком можна обійтися і без нього. Якщо час дозволяє, залиште салат на годинку перед подачею, він буде ще смачніше і соковитіше.
- Лобода - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки (але краще на 1/4 склянки менше)
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка (рисовий або винний)
- Морква - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Червона цибуля - 1/2 штуки
- Солодкий перець - 1 штука
- Гострий перець - За смаком
- Помідор - 1-2 штук
- Зелена цибуля, сіль - За смаком
1. Промийте киноа, залийте чистою водою і поставте на вогонь. Класична норма 1 до 2, але можна додати трохи менше води. Підсолити після закипання і варіть на повільному вогні, поки вся рідина не вбереться.
2. Поки вариться крупа, можна зайнятися овочами. Очистіть і подрібніть моркву і гострий перець без насіння.
3. Дрібно наріжте цибулю і огірочок.
4. Такими ж кубиками подрібніть помідор і солодкий перець. Вимийте, обсушити і наріжте дрібно пір'я зеленої цибулі.
5. З'єднайте овочі з готовою крупою, додайте оцет і оливкове масло, акуратно перемішайте.
6. Ось такий салат з овочів і кіноа.
Смачного!
Смачного!