Салат з омлетом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Омлет може стати не тільки відмінним сніданком, але і повноцінним інгредієнтом страви. Пропоную вашій увазі рецепт приготування салату з омлетом і грибами, а також мовою або курячим філе.
Перед вами простий рецепт салату з омлетом і грибами, заправлений оливковою олією. Це досить ситний і дуже апетитний салатик, в який можна додати також відварне м'ясо, язик або овочі за смаком. Такий салат прекрасно буде виглядати навіть на святковому столі.
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Яловичий язик - 1 штука
- Листя салату - 10 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Мариновані гриби - 200 грам
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Оцет - 1 Чайна ложка
1. Для початку в невелику мисочку вбити яйце. Посолити і поперчити за смаком, додати улюблені спеції при бажанні. Збити трохи виделкою або вінчиком. Можна також додати трохи молока або сметани (майонез).
2. На сковороду налити трохи рослинного (можна вершкового) масла і розігріти. Вилити туди омлет і обсмажити з двох боків до золотистої скоринки. Якщо салат з омлетом і грибами в домашніх умовах готується на велику компанію, тоді кількість яєць можна збільшити до трьох, проте кожне смажити окремо.
3. Готовий омлет остудити і нарізати тонкими брусочками або довгою соломкою.
4. Ще один інгредієнт цієї страви - відварний язик. Його необхідно відварити до готовності, очистити і нарізати тонкою соломкою.
5. Листя салату (можна використовувати абсолютно будь-яку зелень, яка є під рукою) вимити, просушити і злегка подрібнити. Додати в салатник до язика і омлету. Часник очистити і видавити через прес.
6. З маринованих грибочків злити рідину і відправити їх в салат. Все ретельно перемішати. Заправити оливковою олією за смаком і влити трохи оцту. Посолити і поперчити трохи. Спробувати цей простий рецепт салату з омлетом і грибами можна також з майонезній заправкою при бажанні.