Рецепт Салат з моркви з олією фото

Салат з моркви з олією
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На полуденок , Для дітей , Корисний обід
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 хв.

Цей практичний і простий рецепт салату з моркви з олією знадобиться вам в тих випадках, коли потрібен гарнір"на швидку руку" до основної страви. Економно, оригінально і дуже смачно, спробуйте!

Опис приготування:

Особисто мені цей рецепт приготування салату з моркви з олією імпонує своєю універсальністю, - він однаково смачний і як десерт (тоді краще сіль замінити цукром або медом), і як гарнір до основних страв (наприклад, до картопляного пюре або страв з курки), або ж, для любительок дієт - відмінним способом порадувати себе без зайвих калорій!

Отже, як приготувати салат з моркви з олією:

1. Для початку морквину і яблука миємо й очищаємо від шкірки. Ріжемо кубиками або подрібнюємо в блендері.

2. Насіння найкраще підсмажити, попередньо очистивши, або ж купити вже готові очищені і підсмажені насіння без солі.

3. В окремій мисочці або ступні видавлюємо сік половини лимона, сюди ж додамо оливкової олії приблизно в тій же кількості.

4. До нашого соусу додамо також сіль або цукор (в залежності від обраного вами варіанту готування), і добре розмішати, щоб все розчинилося.

5. Поливаємо отриманим соусом подрібнені морква з яблуками, і посипаємо насінням.

Смачного! як вид, цей класичний рецепт салату з моркви з олією відноситься до страв здорової кухні, тому в ідеалі його краще подавати взагалі без солі і цукру. Але звичайно ж, за вашим бажанням можна поекспериментувати з додаванням зелені і перцю чилі, або ж, якщо готуєте легкий десерт, з додаванням кориці, kardamona Anne. Виходить дуже смачно, рекомендую!


  • Морква - 5 штук
  • Яблука - 2 штуки
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Насіння соняшникове - 100 грам
  • Масло оливкове - За смаком
  • Сіль - За смаком
Особисто мені цей рецепт приготування салату з моркви з олією імпонує своєю універсальністю, - він однаково смачний і як десерт (тоді краще сіль замінити цукром або медом), і як гарнір до основних страв (наприклад, до картопляного пюре або страв з курки), або ж, для любительок дієт - відмінним способом порадувати себе без зайвих калорій!

Отже, як приготувати салат з моркви з олією:

1. Для початку морквину і яблука миємо й очищаємо від шкірки. Ріжемо кубиками або подрібнюємо в блендері.

2. Насіння найкраще підсмажити, попередньо очистивши, або ж купити вже готові очищені і підсмажені насіння без солі.

3. В окремій мисочці або ступні видавлюємо сік половини лимона, сюди ж додамо оливкової олії приблизно в тій же кількості.

4. До нашого соусу додамо також сіль або цукор (в залежності від обраного вами варіанту готування), і добре розмішати, щоб все розчинилося.

5. Поливаємо отриманим соусом подрібнені морква з яблуками, і посипаємо насінням.

Смачного! як вид, цей класичний рецепт салату з моркви з олією відноситься до страв здорової кухні, тому в ідеалі його краще подавати взагалі без солі і цукру. Але звичайно ж, за вашим бажанням можна поекспериментувати з додаванням зелені і перцю чилі, або ж, якщо готуєте легкий десерт, з додаванням кориці, kardamona Anne. Виходить дуже смачно, рекомендую!

Схожі рецепти