Салат з моркви з олією
(покроковий рецепт з фото)
Цей практичний і простий рецепт салату з моркви з олією знадобиться вам в тих випадках, коли потрібен гарнір "на швидку руку" до основної страви. Економно, оригінально і дуже смачно, спробуйте!
Особисто мені цей рецепт приготування салату з моркви з олією імпонує своєю універсальністю, - він однаково смачний і як десерт (тоді краще сіль замінити цукром або медом), і як гарнір до основних страв (наприклад, до картопляного пюре або страв з курки), або ж, для любительок дієт - відмінним способом порадувати себе без зайвих калорій!
Отже, як приготувати салат з моркви з олією:
1. Для початку морквину і яблука миємо й очищаємо від шкірки. Ріжемо кубиками або подрібнюємо в блендері.
2. Насіння найкраще підсмажити, попередньо очистивши, або ж купити вже готові очищені і підсмажені насіння без солі.
3. В окремій мисочці або ступні видавлюємо сік половини лимона, сюди ж додамо оливкової олії приблизно в тій же кількості.
4. До нашого соусу додамо також сіль або цукор (в залежності від обраного вами варіанту готування), і добре розмішати, щоб все розчинилося.
5. Поливаємо отриманим соусом подрібнені морква з яблуками, і посипаємо насінням.
Смачного! як вид, цей класичний рецепт салату з моркви з олією відноситься до страв здорової кухні, тому в ідеалі його краще подавати взагалі без солі і цукру. Але звичайно ж, за вашим бажанням можна поекспериментувати з додаванням зелені і перцю чилі, або ж, якщо готуєте легкий десерт, з додаванням кориці, kardamona Anne. Виходить дуже смачно, рекомендую!
- Морква - 5 штук
- Яблука - 2 штуки
- Лимон - 1/2 штуки
- Насіння соняшникове - 100 грам
- Масло оливкове - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, як приготувати салат з моркви з олією:
1. Для початку морквину і яблука миємо й очищаємо від шкірки. Ріжемо кубиками або подрібнюємо в блендері.
2. Насіння найкраще підсмажити, попередньо очистивши, або ж купити вже готові очищені і підсмажені насіння без солі.
3. В окремій мисочці або ступні видавлюємо сік половини лимона, сюди ж додамо оливкової олії приблизно в тій же кількості.
4. До нашого соусу додамо також сіль або цукор (в залежності від обраного вами варіанту готування), і добре розмішати, щоб все розчинилося.
5. Поливаємо отриманим соусом подрібнені морква з яблуками, і посипаємо насінням.
Смачного! як вид, цей класичний рецепт салату з моркви з олією відноситься до страв здорової кухні, тому в ідеалі його краще подавати взагалі без солі і цукру. Але звичайно ж, за вашим бажанням можна поекспериментувати з додаванням зелені і перцю чилі, або ж, якщо готуєте легкий десерт, з додаванням кориці, kardamona Anne. Виходить дуже смачно, рекомендую!