Хліб з оливковою олією на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 20 хв.
Завдяки заквасці хліб не потрібно довго наполягати, весь процес займе близько 3 годин, проте, буханець буде дуже пишна і м'яка. Розповім, як приготувати хліб з оливковою олією на заквасці.
Опис приготування:
Хліб на заквасці нічим за смаком не відрізняється від звичайного дріжджового. Ви не впізнаєте де який, якщо заздалегідь не будете знати. Готову закваску можна зберігати тривалий час в холодильнику, іноді підгодовуючи її трохи. Готовий хліб не поспішайте відразу розрізати на шматочки, трохи остудіть.
- Дріжджі - 400 грам
- Тепла вода - 200 мілілітрів
- Насіння Чіа - 2 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 400 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
1
У великій мисці змішайте дріжджі, zakvasku, воду, насіння Чіа, додайте 200 грам борошна і замісити «кошлате» тісто.
2
Влийте оливкова олія, приправити сіллю. Борошно, що залишилося просійте на робочу поверхню і викладіть вміст миски, вимішують тісто близько 10 хвилин.
3
Поверніть тісто назад в миску і накрийте його рушником, залиште на 40-60 хвилин до збільшення маси в 2 рази.
4
Зніміть рушник і обомніте тісто знову, потім накрийте і залиште ще на півгодини.
5
Форму для випікання змастіть рослинною олією, тісто розділи 2 частини, сформуйте з кожної куля і викладіть обидва в підготовлену форму, залиште ще на 20-30 хвилин.
6
Запікайте хліб в розігрітому до 240 градусів духовці 20-30 хвилин, щоб вийшла золотава скоринка.
7
Готовий хліб залиште в формі на 5-7 хвилин, потім акуратно вийміть і залиште ще на 10-15 хвилин. Смачного!