Хліб з оливковою олією на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки заквасці хліб не потрібно довго наполягати, весь процес займе близько 3 годин, проте, буханець буде дуже пишна і м'яка. Розповім, як приготувати хліб з оливковою олією на заквасці.
Хліб на заквасці нічим за смаком не відрізняється від звичайного дріжджового. Ви не впізнаєте де який, якщо заздалегідь не будете знати. Готову закваску можна зберігати тривалий час в холодильнику, іноді підгодовуючи її трохи. Готовий хліб не поспішайте відразу розрізати на шматочки, трохи остудіть.
- Дріжджі - 400 грам
- Тепла вода - 200 мілілітрів
- Насіння Чіа - 2 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 400 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
1
У великій мисці змішайте дріжджі, zakvasku, воду, насіння Чіа, додайте 200 грам борошна і замісити «кошлате» тісто.
2
Влийте оливкова олія, приправити сіллю. Борошно, що залишилося просійте на робочу поверхню і викладіть вміст миски, вимішують тісто близько 10 хвилин.
3
Поверніть тісто назад в миску і накрийте його рушником, залиште на 40-60 хвилин до збільшення маси в 2 рази.
4
Зніміть рушник і обомніте тісто знову, потім накрийте і залиште ще на півгодини.
5
Форму для випікання змастіть рослинною олією, тісто розділи 2 частини, сформуйте з кожної куля і викладіть обидва в підготовлену форму, залиште ще на 20-30 хвилин.
6
Запікайте хліб в розігрітому до 240 градусів духовці 20-30 хвилин, щоб вийшла золотава скоринка.
7
Готовий хліб залиште в формі на 5-7 хвилин, потім акуратно вийміть і залиште ще на 10-15 хвилин. Смачного!