Лимонний пиріг з оливковою олією
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з лимонним соком, лимонною цедрою і оливковою олією.
Цей лимонний пиріг неймовірно ніжний і повітряний.
- Оливкового масла - 3/4 склянки
- Лимон - 1 штука
- Борошна для кексів - 1 Склянка
- Яєць - 5 штук
1. Вистелити дно форми для пирога пергаментним папером, змастити оливковою олією. Поставити деко на середню стійку і нагріти духовку до 175 градусів.
Дрібно натерти лимонну цедру, щоб вийшло 1 1/2 чайні ложки, і змішати з борошном. Розрізати лимон навпіл і віджати 1 1/2 столові ложки лимонного соку.
Дрібно натерти лимонну цедру, щоб вийшло 1 1/2 чайні ложки, і змішати з борошном. Розрізати лимон навпіл і віджати 1 1/2 столові ложки лимонного соку.
2. Відокремити білки від жовтків. Збити жовтки і 1/2 склянки цукру разом у великій мисці електричним міксером на високій швидкості, протягом 3 хвилин. Зменшити швидкість до середньої і додати оливкове масло і лимонний сік, збити разом. Додати в суміш борошно і розмішати з допомогою дерев'яної ложки.
3. Збити яєчні білки від 4 яєць з 1/2 чайної ложки солі у великій мисці в піну на високій швидкості, потім додати 1/4 склянки цукру і продовжувати збивати білки близько 3 хвилин.
4. Акуратно додати одну третину білків в суміш жовтки, перемішати. Потім додати решту білки, обережно перемішати. Вилити тісто у форму, посипати зверху рівномірно залишилася 1 1/2 столовою ложкою цукру.
5. Випікати пиріг до золотистого кольору, близько 45 хвилин. Дати охолонути у формі 10 хвилин, потім за допомогою тонкого ножа витягти з форми.
6. Дати пирогу охолонути до кімнатної температури, близько 1 1/4 годину. Видалити пергамент з нижньої частини пирога, викласти пиріг на блюдо, нарізати на шматочки і подавати.