Рецепт Лимонний пиріг з оливковою олією фото

Лимонний пиріг з оливковою олією
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Борошно , Рослинна олія , Оливкова олія
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування пирога з лимонним соком, лимонною цедрою і оливковою олією.

Опис приготування:

Цей лимонний пиріг неймовірно ніжний і повітряний.

  • Оливкового масла - 3/4 склянки
  • Лимон - 1 штука
  • Борошна для кексів - 1 Склянка
  • Яєць - 5 штук
лимонний пиріг з оливковою олією - фото крок 1
1. Вистелити дно форми для пирога пергаментним папером, змастити оливковою олією. Поставити деко на середню стійку і нагріти духовку до 175 градусів.
Дрібно натерти лимонну цедру, щоб вийшло 1 1/2 чайні ложки, і змішати з борошном. Розрізати лимон навпіл і віджати 1 1/2 столові ложки лимонного соку.
лимонний пиріг з оливковою олією - фото крок 2
2. Відокремити білки від жовтків. Збити жовтки і 1/2 склянки цукру разом у великій мисці електричним міксером на високій швидкості, протягом 3 хвилин. Зменшити швидкість до середньої і додати оливкове масло і лимонний сік, збити разом. Додати в суміш борошно і розмішати з допомогою дерев'яної ложки.
лимонний пиріг з оливковою олією - фото крок 3
3. Збити яєчні білки від 4 яєць з 1/2 чайної ложки солі у великій мисці в піну на високій швидкості, потім додати 1/4 склянки цукру і продовжувати збивати білки близько 3 хвилин.
лимонний пиріг з оливковою олією - фото крок 4
4. Акуратно додати одну третину білків в суміш жовтки, перемішати. Потім додати решту білки, обережно перемішати. Вилити тісто у форму, посипати зверху рівномірно залишилася 1 1/2 столовою ложкою цукру.
лимонний пиріг з оливковою олією - фото крок 5
5. Випікати пиріг до золотистого кольору, близько 45 хвилин. Дати охолонути у формі 10 хвилин, потім за допомогою тонкого ножа витягти з форми.
лимонний пиріг з оливковою олією - фото крок 6
6. Дати пирогу охолонути до кімнатної температури, близько 1 1/4 годину. Видалити пергамент з нижньої частини пирога, викласти пиріг на блюдо, нарізати на шматочки і подавати.

Схожі рецепти