Італійське морозиво з оливковою олією
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижно, Чи не справедливість? Ми звикли використовувати оливкову олію для салатів або приготування других страв, а в Італії таке морозиво дуже поширене. Неповторний смак, а готується легко!
Ніжний вершковий смак з легкою гіркуватістю від хорошого оливкової олії - це морозиво на любителя. Його можна подавати з фруктами, з тертим пармезаном, до риби або креветок. Готується таке морозиво дуже легко, навіть якщо у вас немає для виготовлення морозива. Найголовніше - вибрати гарне оливкова олія першого віджиму. Ну що, готові до експериментів?
- Молоко - 400 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів (не нижче 30%)
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 4-5 грам
- Ваніль - 1 грам (по бажанню)
1. Складові, які нам знадобляться.
2. Нагріваємо молоко з цукром і сіллю до повного розчинення крупинок, а потім охолоджуємо.
3. Додаємо вершки і оливкове масло.
4. Якщо у вас немає для виготовлення морозива, збиваємо все кілька хвилин блендером. Якщо мороженица є, просто заливаємо в неї суміш.
5. Переливаємо суміш для майбутнього морозива в коробку, відправляємо в морозилку.
6. І тепер кожні 40 хвилин нам доведеться перемішувати морозиво, щоб його консистенція вийшла однорідною.
7. І ось прийшов час насолодитися десертом!