Рецепт Італійське морозиво з оливковою олією фото

Італійське морозиво з оливковою олією
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Вершки , Молоко , Рослинна олія , Оливкова олія
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Літні
Десерти , Морозиво
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Дивовижно, Чи не справедливість? Ми звикли використовувати оливкову олію для салатів або приготування других страв, а в Італії таке морозиво дуже поширене. Неповторний смак, а готується легко!

Опис приготування:

Ніжний вершковий смак з легкою гіркуватістю від хорошого оливкової олії - це морозиво на любителя. Його можна подавати з фруктами, з тертим пармезаном, до риби або креветок. Готується таке морозиво дуже легко, навіть якщо у вас немає для виготовлення морозива. Найголовніше - вибрати гарне оливкова олія першого віджиму. Ну що, готові до експериментів?

  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Вершки - 100 мілілітрів (не нижче 30%)
  • Оливкова олія - 100 мілілітрів
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 4-5 грам
  • Ваніль - 1 грам (по бажанню)
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 1
1. Складові, які нам знадобляться.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 2
2. Нагріваємо молоко з цукром і сіллю до повного розчинення крупинок, а потім охолоджуємо.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 3
3. Додаємо вершки і оливкове масло.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 4
4. Якщо у вас немає для виготовлення морозива, збиваємо все кілька хвилин блендером. Якщо мороженица є, просто заливаємо в неї суміш.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 5
5. Переливаємо суміш для майбутнього морозива в коробку, відправляємо в морозилку.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 6
6. І тепер кожні 40 хвилин нам доведеться перемішувати морозиво, щоб його консистенція вийшла однорідною.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 7
7. І ось прийшов час насолодитися десертом!

Схожі рецепти