Рецепт Італійське морозиво з оливковою олією фото

Італійське морозиво з оливковою олією
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Вершки, Молоко, Рослинна олія, Оливкова олія
Вегетаріанське харчування
Для дітей, Літні
Десерти, Морозиво

Дивовижно, Чи не справедливість? Ми звикли використовувати оливкову олію для салатів або приготування других страв, а в Італії таке морозиво дуже поширене. Неповторний смак, а готується легко!

Ніжний вершковий смак з легкою гіркуватістю від хорошого оливкової олії - це морозиво на любителя. Його можна подавати з фруктами, з тертим пармезаном, до риби або креветок. Готується таке морозиво дуже легко, навіть якщо у вас немає для виготовлення морозива. Найголовніше - вибрати гарне оливкова олія першого віджиму. Ну що, готові до експериментів?

  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Вершки - 100 мілілітрів (не нижче 30%)
  • Оливкова олія - 100 мілілітрів
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 4-5 грам
  • Ваніль - 1 грам (по бажанню)
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 1
1. Складові, які нам знадобляться.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 2
2. Нагріваємо молоко з цукром і сіллю до повного розчинення крупинок, а потім охолоджуємо.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 3
3. Додаємо вершки і оливкове масло.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 4
4. Якщо у вас немає для виготовлення морозива, збиваємо все кілька хвилин блендером. Якщо мороженица є, просто заливаємо в неї суміш.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 5
5. Переливаємо суміш для майбутнього морозива в коробку, відправляємо в морозилку.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 6
6. І тепер кожні 40 хвилин нам доведеться перемішувати морозиво, щоб його консистенція вийшла однорідною.
італійське морозиво з оливковою олією - фото крок 7
7. І ось прийшов час насолодитися десертом!

Схожі рецепти