Пиріг з оливковою олією і горішками
(покроковий рецепт з фото)
Є безліч версій приготування такого пирога: наприклад, з вершковим маслом, з різними горіхами. Сьогодні розповім один із способів, як приготувати пиріг з оливковою олією і горішками.
Готовий пиріг можна просочити сиропом або прикрасити цукровою пудрою. Оскільки в складі немає ні молока, ні вершкового масла, а замість них використовується апельсиновий сік і оливкову олію, то такий пиріг ще й корисний для здоров'я. Подавайте його тільки після охолодження, так він набагато смачніше. До нього додав ще шоколадні чіпси, хоча можна обійтися і без них.
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Коричневий цукор - 0, 5 склянки
- Білий цукор - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Апельсиновий сік - 0, 5 склянки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Шоколадні чіпси - 1/4 склянки
- Цукрова пудра - За смаком
1
Змішайте оливкову олію і обидва види цукру, вбийте по одному курячі яйця, гарненько перемішуючи після кожного, потім влийте апельсиновий сік.
2
В іншій ємності змішайте борошно, розпушувач, соду, корицю. Всипте сухі інгредієнти в миску до рідких і добре перемішайте.
3
Нарубаєте шматочками волоські горіхи і додайте їх в тісто, не забудьте про шоколад, надішліть його туди ж.
4
Вилийте тісто у форму для випікання і відправте в розігріту до 180-200 градусів духовку на 35-40 хвилин.
5
Гарячий пиріг акуратно вийміть з форми, посипте цукровою пудрою, але подавайте до столу після охолодження.