Рецепт Пиріг з оливковою олією і горішками фото

Пиріг з оливковою олією і горішками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Горіхи , Грецькі горіхи , Рослинна олія , Оливкова олія
Вагітним і годуючим
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Є безліч версій приготування такого пирога: наприклад, з вершковим маслом, з різними горіхами. Сьогодні розповім один із способів, як приготувати пиріг з оливковою олією і горішками.

Опис приготування:

Готовий пиріг можна просочити сиропом або прикрасити цукровою пудрою. Оскільки в складі немає ні молока, ні вершкового масла, а замість них використовується апельсиновий сік і оливкову олію, то такий пиріг ще й корисний для здоров'я. Подавайте його тільки після охолодження, так він набагато смачніше. До нього додав ще шоколадні чіпси, хоча можна обійтися і без них.

  • Оливкова олія - 0, 5 склянки
  • Коричневий цукор - 0, 5 склянки
  • Білий цукор - 0, 5 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Апельсиновий сік - 0, 5 склянки
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
  • Шоколадні чіпси - 1/4 склянки
  • Цукрова пудра - За смаком
1
Змішайте оливкову олію і обидва види цукру, вбийте по одному курячі яйця, гарненько перемішуючи після кожного, потім влийте апельсиновий сік.
2
В іншій ємності змішайте борошно, розпушувач, соду, корицю. Всипте сухі інгредієнти в миску до рідких і добре перемішайте.
3
Нарубаєте шматочками волоські горіхи і додайте їх в тісто, не забудьте про шоколад, надішліть його туди ж.
4
Вилийте тісто у форму для випікання і відправте в розігріту до 180-200 градусів духовку на 35-40 хвилин.
5
Гарячий пиріг акуратно вийміть з форми, посипте цукровою пудрою, але подавайте до столу після охолодження.

Схожі рецепти