Салат з маслинами і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 30 хв.
Літо можна любити вже за те, що з'являються необмежені можливості для поїдання салатів. Ось один такий простий рецепт"до неподобства" смачного і простого салату.
Опис приготування:
Цей салат не може бути несмачним, він не вимагає абсолютно ніяких кулінарних умінь і це відмінна альтернатива важким майонезним салатів. Всі інгредієнти працюють чудово: солодкий-солоний-гіркий-кислий. Дуже добре підходить в якості легкої закуски до столових вин, може з успіхом зіграти роль"романтичної вечері" , варто лише додати парочку тостів і келих червоного сухого вина.
- Солодкий перець - 1 штука
- Помідор великий - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Маслини - 4 Ст. Ложки
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Фета / моцарела - 50-70 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Різні трави - За смаком (орегано, базилік, розмарин)
Спочатку потрібно вимити всі овочі, нарізати їх. Помідори - на дольки, помідори вибираємо солодкі (чері, рожеві), щоб вони не кислі в нашому салаті. Огірок нарізаємо тонкими кружечками, можна напівкружечками, якщо огірок великий. Також півкільцями нарізаємо і солодкий перець, точно також чинимо і з цибулею, можна обдати його окропом, щоб він був м'якше, але тоді він не буде смачно хрустіти. Вибирайте самі.
Тепер, Його величність, сир! Взагалі в класичному грецькому рецепті приготування салату з помідорами і маслинами, використовується фетакі, але за відсутністю кращого можна скористатися і фетою, і моцарелла. Сир нарізаємо на кубики, не надто, але і не дуже великі.
Тепер потрібно приготувати заправку. У миску або чашку наливаємо олії оливкової, лимонного соку, до них додаємо трави, все добре перемішуємо.
Усе, заправка готова! Кидаємо всі продукти в глибоку миску для салату, поливаємо заправкою. Туди ж відправляємо маслини, розрізані їх, просто кидаємо як є, так вони не втратять свій неповторний смак. Забула! каперсами! Їх теж повинна спіткати та ж доля, що і інші інгредієнти. Можна їх розчавити для посилення смаку та аромату, можна залишити як є. Добре перемішуємо і вуаля - грецький салат з маслин і помідорів готовий!
Смачного!
Смачного!