Салат з локшиною
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся смачним, незвичайним, але при цьому вельми простим рецептом салату з локшиною. Тут ми використовуємо креветки, тому і локшину я беру китайську "стекляную", але буде смачно і зі звичайною локшиною!
Такий салат з локшиною в домашніх умовах готувати посто, і я впевнена, вам він сподобається. Не залишить байдужим цей салат ні любителів східної кухні, ні шанувальників теплих салатів. І навіть просто ті, хто не любить надмірностей, але любить смачно і ситно поїсти, від такого смачного обіду, я так думаю, не відмовляться!
- Локшина китайська - 100 грам
- Фарш - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Креветки - 6-8 штук (великі)
- Перець чилі - 1 штука (невеликий)
- Зелень - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Локшину запарити, як зазначено на упаковці (я просто заливаю окропом і накриваю кришкою), а креветки відварити в підсоленій воді, остудити і очистимо.
2. Обсмажити фарш, потім додамо креветки і зелень (рекомендую використовувати кінзу), трохи потішимо все разом. Окремо змішаємо сметану, цукор, соєвий соус, лимонний сік, порізаний перчик. Вливаємо соус в сотейник, продовжуємо тушкувати.
3. Коли трохи соус почне пузириться і булькати - всипаємо сюди локшину (без рідини), перемішаємо, і на маленькому вогні тушкуємо все разом 5 хвилин.
4. От і все! Подаємо теплим. Смачного!