Салат з китайської локшиною
(покроковий рецепт з фото)
Ситний, пікантний, апетитний салатик в азіатському стилі хочу порекомендувати вам на замітку. Простий процес і чудовий результат. Ця страва напевно урізноманітнює ваше щоденне меню.
Я покажу вам, як приготувати салат з китайською локшиною і овочами. Принадність цієї страви - в його розмаїтті. Ви можете використовувати безліч овочів, комбінуючи їх за смаком. Заправка додається в останній момент, її кількість визначайте в залежності від ваших уподобань. Крім того, цей салатик можна зробити на кілька днів. Просто з'єднайте локшину з соєвим соусом і невеликою кількістю заправки і окремо підготуйте овочі. Перед подачею додайте решту заправку.
- Китайська локшина - 270 грам
- Соєвий соус - 50-80 мілілітрів (за смаком)
- Брокколі - 1 штука (невелика)
- Пророщені боби - 100 грам
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Солодкий перець - 1 штука
- Червона (фіолетова) капуста - 1/2 штуки
- Морква - 1 штука
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Цукор - 4 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Пластівці осторов перцю - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Рисовий оцет - 50 мілілітрів
1. У великій каструлі доведіть до кипіння воду і викладіть локшину. Найчастіше китайська локшина вже солона, так що воду можна не солити. Варіть на повільному вогні до готовності за інструкцією на упаковці (близько 4-5 хвилин зазвичай).
2. Промийте локшину під проточною водою і розкладіть, щоб просушити.
3. Брокколі вимийте, розділіть на суцвіття. Її можна зварити в підсоленій воді або приготувати на пару. Після обдайте холодною водою, щоб зберегти колір.
4. Локшину викладіть в салатник, полийте соєвим соусом і акуратно перемішайте.
5. Для приготування заправки в чашу блендера відправте імбир, пластівці перцю і цукор. Змішайте.
6. Додайте рослинне масло і рисовий оцет. Ще раз перемішайте до однорідності.
7. Тепер можна збирати салатик. З'єднайте брокколі з локшиною, додайте подрібнену цибулю, перець, нашатковану капусту, морква, боби. Полийте заправкою і акуратно перемішайте.
Смачного!
Смачного!