Салат з китайської капусти з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто для салатів використовують китайську капусту, її листя набагато ніжніше звичайної білокачанної або червоною. Візьміть на замітку рецепт, як приготувати салат з китайської капусти з морквою.
Салат легкий і пікантний, такий можна їсти хоч цілий день. Він добре поєднується з м'ясом або рибою (відвареної, запеченої, обсмаженої), з морепродуктами. Салат готується швидко, але його потрібно настояти протягом декількох годин, а краще - ніч. Блюдо в азіатському стилі для всіх бажаючих смачно поїсти.
- Китайська капуста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Червоний перець - 1 штука
- Гострий перець - 1 штука
- Корінь імбиру - За смаком(3 столові ложки тертого кореня)
- Рисовий оцет - 2 склянки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - За смаком
1. Вимийте гарненько китайську капусту, потім наріжте її тонкими клинами.
2. Наріжте тонкими смужками солодкий червоний перець, морква і зелений гострий перець, викладіть всі овочі у велику миску і перемішайте.
3. У сотейник влийте рисовий оцет, додайте до нього цукровий пісок.
4. Очистіть корінь імбиру і натріть його на тертці, повинно вийти близько 3 столових ложок. Додайте імбир в сотейник і відправте на слабкий вогонь, варіть до розчинення крупинок. Остудіть суміш до кімнатної температури.
5. Влийте маринад до овочів і перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком, накрийте плівкою і відправте в холодильник на ніч.
6. Через необхідний час дістаньте салат і подавайте його до столу.