Салат з ламінарії
(покроковий рецепт з фото)
Салати з морепродуктами - це джерело мінералів, особливо вони багаті йодом. Не обов'язково купувати дорогі морепродукти, їх можна замінити морськими водоростями. Ділюся відмінним рецептом!
Цей салат дуже смачний і корисний, його можна зробити в будь-який час року. Він не заправляється майонезом, тому низькокалорійний, його можна їсти навіть під час посту або оздоровчої дієти, вагітним і дітям. Раджу відразу купувати ламінарію в готовому вигляді.
- Ламінарія - 125 грам
- Часник - 1 зубчик
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 щіпка
- Кунжутну олію - 3-5 капель
- Кунжутне насіння - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Зелена цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
1. Мокрі водорості наріжте невеликими тонкими смужками. Очистіть і подрібніть часник, наріжте дрібно зелену цибулю.
2. Перекладіть ламінарію в миску, додайте цибулю, часник, соєвий соус, цукор, олія, оцет, кунжутне насіння, сіль і перець. Перемішайте.
3. Подавайте салат відразу після приготування, смачного!