Ікра з ламінарії
(покроковий рецепт з фото)
Часто в магазинах можна побачити бюджетні варіанти ікри. Багато хто навіть не уявляють, з чого вона зроблена, а просто беруть її, підлаштовуючись під бюджет. Виглядає вона, як справжня.
Насправді такого роду продукт виробляють з морської капусти. Пропоную рецепт, який можна повторити вдома без особливих зусиль. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати ікру з ламінарії. Для того щоб вийшли ікринки, вам знадобитися шприц. Цікаво те, що таку ікру можна зробити будь-якого кольору, змінюючи природний барвник на свій розсуд (в даному випадку це буряк).
- Ламінарний - 5 грам (сухі)
- Морква - 1 штука
- Буряк - 0, 5 штуки
- Вода - 130 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Якщо-якщо - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка

Заздалегідь ввечері помістіть рослинне масло в морозилку на всю ніч.

Буряк і моркву почистіть, помийте і натріть окремо на дрібній тертці. Добре відіжміть натерту масу овочів від соку. Соки не виливайте, а залиште.

Якщо-якщо Zamocite 40 мл. Води на 10 хвилин.

Морква і ламінарії залийте 90 мл. Води. Доведіть суміш до кипіння. Прокип'ятіть на сильному вогні 5 хвилин. Потім штам, залишивши тільки рідина.

З'єднайте в сотейнику морквяний сік з отриманою рідиною, сіллю і розведеним агар-агаром. Доведіть суміш до кипіння, вводячи буряковий сік. Кип'ятіть все 2 хвилини.

Перелийте відвар в шприц. Дістаньте масло з морозилки. Капає зі шприца в масло "ікринками" .

Готову ікру процідіть через сито - і можете пробувати. Приємною дегустації!