Рецепт Ікра з ламінарії фото

Ікра з ламінарії
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Морепродукти , Морква , Морська капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Часто в магазинах можна побачити бюджетні варіанти ікри. Багато хто навіть не уявляють, з чого вона зроблена, а просто беруть її, підлаштовуючись під бюджет. Виглядає вона, як справжня.

Опис приготування:

Насправді такого роду продукт виробляють з морської капусти. Пропоную рецепт, який можна повторити вдома без особливих зусиль. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати ікру з ламінарії. Для того щоб вийшли ікринки, вам знадобитися шприц. Цікаво те, що таку ікру можна зробити будь-якого кольору, змінюючи природний барвник на свій розсуд (в даному випадку це буряк).

  • Ламінарний - 5 грам (сухі)
  • Морква - 1 штука
  • Буряк - 0, 5 штуки
  • Вода - 130 мілілітрів
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Якщо-якщо - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
ікра з ламінарії - фото крок 1
Заздалегідь ввечері помістіть рослинне масло в морозилку на всю ніч.
ікра з ламінарії - фото крок 2
Буряк і моркву почистіть, помийте і натріть окремо на дрібній тертці. Добре відіжміть натерту масу овочів від соку. Соки не виливайте, а залиште.
ікра з ламінарії - фото крок 3
Якщо-якщо Zamocite 40 мл. Води на 10 хвилин.
ікра з ламінарії - фото крок 4
Морква і ламінарії залийте 90 мл. Води. Доведіть суміш до кипіння. Прокип'ятіть на сильному вогні 5 хвилин. Потім штам, залишивши тільки рідина.
ікра з ламінарії - фото крок 5
З'єднайте в сотейнику морквяний сік з отриманою рідиною, сіллю і розведеним агар-агаром. Доведіть суміш до кипіння, вводячи буряковий сік. Кип'ятіть все 2 хвилини.
ікра з ламінарії - фото крок 6
Перелийте відвар в шприц. Дістаньте масло з морозилки. Капає зі шприца в масло"ікринками" .
ікра з ламінарії - фото крок 7
Готову ікру процідіть через сито - і можете пробувати. Приємною дегустації!

Схожі рецепти