Салат з креветками в тарталетках
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте над закусками до святкового столу? Придивіться до цього неймовірно апетитного варіанту, як приготувати салат з креветками в тарталетках з ніжного тіста філо. Рекомендую повторити!
Свіжий, ніжний і смачненький овочевий салат з креветками стане відмінним варіантом легкої закуски. Подавати до столу можна в традиційних тарталетках, а можна останні зробити самостійно, використовуючи тісто філо. Вони дуже оригінально і апетитно виглядають на столі, так що напевно стануть родзинкою вашого святкового меню. Легка заправка і чудове поєднання інгредієнтів - прекрасна ідея!
- Лист тесту філо - 3 штуки
- Креветки - 500 грам
- Огірок - 1 штука
- Авокадо - 1-2 штук
- Пекінська капуста - 1/6 частини(2-3 listika)
- Лимон - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець, зелень - За смаком
1. Тісто наріжте невеликими квадратиками. Помістіть в жароміцні формочки і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте 12-15 хвилин до золотистого кольору.
2. У підсоленій воді відваріть креветки. Можна додати лавровий лист, запашний перець для аромату.
3. Остудіть і очистіть креветки.
4. Вимийте і висушіть авокадо і огірочок.
5. Наріжте їх невеликими кубиками і відправте до креветок.
6. Для приготування заправки з'єднайте оливкова олія і сік половинки лимона. Підсолити трохи, додайте за бажанням щіпку перцю. Все ретельно перемішайте.
7. Вилийте заправку в салатник.
8. Додайте улюблену зелень за бажанням і акуратно все перемішайте.
9. Розкладіть салат по тарталетки - і можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!