Салат з копченої форелі
(покроковий рецепт з фото)
Мені дуже подобається поєднання копченої форелі і груші, особливо в даному салаті. Фішкою цього блюда - є заправка з меду, гірчиці і оливкового масла. Виходить дуже пікантно і красиво!
Завдяки чудовій заправці, цей салат виходить настільки смачним, що неможливо зупиниться, коли починаєш його пробувати. Очищену і порізану грушу слід відразу ж помістити в ємність з заправкою, таким чином груша не встигне потемніти і буде виглядати красивою і свіжою в тарілці з салатом. Смачного!
- Форель копчена - 150 грам
- Груша - 2 штуки
- Radikkio або rukkkola - 75 грам (листя)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Гірчиця з зернами - 1 Чайна ложка
- Мед рідкий - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
В першу чергу приготуємо заправку для салату. Змішайте оливкову олію з медом, лимонним соком і гірчицею. Посоліть і поперчіть за смаком, а потім збийте.
Груші промийте і очистіть від шкірки, потім наріжте їх тонкими часточками. Перекладіть груші в ємність з заправкою, перемішайте.
Розкладаємо на широкому блюді листя салату, зверху викладаємо груші в соусі, а також шматочки копченої форелі. Полийте салат залишилася заправкою і присипте за смаком перцем. Смачного!