Салат з картоплі і бекону
(покроковий рецепт з фото)
Картопля - частий гість на моїй кухні. Особливо я люблю картопляні салати. Коли вже набридає "зиязикай" або "олів'є", на столі з'являється новий рецепт. Цього разу вибір припав на даний варіант.
Відразу попереджаю: блюдо шкідливий, жирне, але смачне! Так що людей на дієті прошу відійти від екрану комп'ютера. Обрані інгредієнти часто з'єднуються в інших рецептах, але в такому вигляді я їх зустріла вперше. І вам теж пропоную дізнатися то, як приготувати салат з картоплі і бекону.
- Картопля маленький - 1500 грам
- Бекон - 4 скибочки
- Зелена цибуля, перо - 3 штуки
- Соус "ранч" або майонез - 100 грам
- Сир Чеддар - 100 грам
- Сіль - За смаком
1. Картопля ретельно помийте і обсушіть. Потім викладіть його на деко. Збризніть маслом і всипте сіль. Запікайте картоплю 30 хвилин при 200 градусах.
2. В цей час обсмажте бекон до хрусткої скоринки. Жир зі сковороди збережіть.
3. Коли картопля охолоне, розріжте його на половинки. Викладіть їх в салатницю. Влийте 1 ст. Ложку жиру.
4. Потім додайте нарізану цибулю і бекон дрібними шматочками. Натріть сир.
5. Влийте соус або майонез. Салат перемішайте. Смачного!