Салат з качки
(покроковий рецепт з фото)
Качка дуже делікатне, смачне і дієтичне м'ясо, яке ідеально поєднується практично з усіма овочами, фруктами і зеленню. Пропонуємо смачний і простий рецепт, як приготувати салат з качки.
Для приготування салату краще брати качину грудку, у неї правильна текстура і красива форма. Качка найвигідніше поєднується з кисло-солодким смаком будь-яких ягід і фруктів, тому для приготування цього салату використовуємо грушу, яку піджаримо з цукром і апельсиновим соком. Для подушки в салаті можна використовувати мікс-салат, рукколу і іншу зелень, а також додавати горішки і сир.
- Грудка - 200 грам
- Апельсин - 1 штука
- Груша - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Черрі - 100 грам
- Рукола - 100 грам
- Винний оцет - 40 мілілітрів
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Олія - 20 грам
- Аніс - 20 грам
- Кедрові горішки - 20 грам
- Пармезан - 50 грам
- Сіль, перець і цукор - За смаком
1. Грушу моєму, очищаємо шкірку, вичищаємо насіння і нарізаємо шматочками. На сковороду кладемо масло, обсмажуємо грушу, додаємо сік апельсина, вливаємо винний оцет і аніс, посипаємо зверху цукром і смажимо 3-4 хвилини на середньому вогні. Виймаємо грушу, а в рідину наливаємо соняшникову олію, солимо і перчимо, перемішуємо - отримуємо соус.
2. На окремій сковороді без додавання масла обсмажуємо з двох сторін качину грудку. Після цього викладаємо її на сковороду і під кутом нарізаємо шматочками.
3. Зелень миємо й витираємо серветкою, огірок миємо й нарізаємо соломкою, чері миємо й нарізаємо кружечками. На тарілку викладаємо шматочки груші, потім черрі, зверху руколу і огірок, поливаємо соусом, на край викладаємо віялом грудку, зверху посипаємо горішками і пармезаном. Смачного!