Салат «Торп»
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат прийшов до нас з узбецької кухні. Він простий у приготуванні і дуже ситний, тому відмінно підійде в якості закуски на обід або легкого ужіа.
Для початку треба порізати картоплю дрібною соломкою і обсмажити на маслі. Після ріжемо огірки та яйця. Починаємо викладати шари в такому порядку: картопля, огірок, яйця, майонез, сир і ще раз повторюємо все в тому ж порядку. Салат готовий. Смачного!
- Картопля - 4 штуки
- Огірок - 1-2 штук
- Варені яйця - 4 штуки
- Сир - 100 грам
- Майонез - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Картоплю нарізаємо дрібною соломкою і обсмажуємо на маслі.
Після смаження картоплю викладаємо на серветку, щоб стік жир. Вона повинна вийде хрусткою - практично як чіпси.
Дрібною соломкою нарізаємо огірок.
Яйце також ріжемо соломкою. Я використовувала спеціальний пристрій.
Починаємо викладати шари. Перший шар - картопля. Її солимо, перчимо і додаємо спеції за бажанням.
Другим шаром викладаємо огірки.
Третій шар - яйця.
Змащуємо все майонезом.
На майонез трьом сир і повторюємо все ще раз в тому ж порядку: картопля, огірок, яйце, майонез, сир. Салат можна подавати на стіл.