Салат «суші»
(покроковий рецепт з фото)
На швидку руку такий салат не приготувати, до того ж бажано виклавши салат пошарово, дати йому хоча б пару годин настоятися. Зате вийде дуже смачне, вишукане і святкове блюдо!
Приготувати салат "суші" зможе практично будь-який початківець кулінар. Незважаючи на свою назву, він майже не має ніякого відношення до японської кухні, схожість можна знайти лише мабуть в декількох схожих інгредієнтах. Салат викладається шарами і подається з соєвим соусом, імбиром або васабі. В принципі, кількість шарів як і використовувані продукти можуть бути будь-якими. Необхідні - це норі, рис і сир. Сир "філадельфія" можна замінити на будь-який м'який вершковий або сирний. Головне - це звичайно сама ідея! сподіваюся, вам сподобається! Можна подати і на повсякденний стіл, і на святковий!
- Мал - 0, 5 склянки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Цукор - 1/4 Ст. Ложки
- Оцет рисовий - 25 мілілітрів
- Лист норі - 3 штуки
- Лосось - 350 грам (слабосоленої)
- Огірок - 1 штука
- Сир Філадельфія - 200 грам
- Кунжут - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Зваріть рис для суші або будь-який інший клейкий згідно з інструкцією на упаковці. У мене - 200 гр функція увімкнена 500 мл води. Довела до кипіння, зменшити вогонь і на повільному проварила ще 10 хвилин, не заважаючи. Потім із закритою кришкою дала настоятися ще 10 хвилин. Коли рис буде готовий, з'єднайте оцет, цукор і сіль, додайте заправку до рису. Акуратно перемішайте і дайте охолонути.

Червону рибу наріжте невеликими шматочками.

Огірок наріжте тонкими слайсами.

Листи норі виріжте кухонними ножицями за розміром страви, на якому будете подавати салат. Це може бути кругле або прямокутне, якщо будете подавати на квадратної тарілці, то листи можна залишити цілими, але тоді кількість інгредієнтів можливо піде трохи більше. Покладіть першим лист норі шорсткою стороною вгору.

Мокрими руками акуратно розподіліть зверху рис невеликим шаром.

Змастіть рис сиром.

Зверху в один шар покладіть огіркові слайси.

На огірки покладіть шматочки риби. Посипте рибу злегка кунжутом.

Повторіть шари ще раз. Має вийти 3 список божевільних і 3 шару начинки. Верх салату прикрасьте на свій смак. Поставте салат в холодильник хоча б на 30 хвилин для охолодження.

Салат "суші" готовий. Смачного!