Рецепт Салат «Олів'є» з яловичиною фото

Салат «Олів'є» з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Бобові , Яловичина , Горох , Консервований горошок
Рецепти для схуднення
На обід , На святковий стіл , День народження , Святковий обід , Новий рік
Салати , Салат олів'є
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 4 г. 0 хв.

У кожній сім'ї є власний рецепт цього культового страви, але сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати салат"Олів'є" з яловичиною - так, як роблять його в нашій родині. Вам сподобається

Опис приготування:

Мабуть, це найвідоміше і популярне блюдо радянської кухні. Колись новорічний стіл без салат"Олів'є" здавався неповноцінним. Сьогодні ми готуємо його набагато рідше і не завжди у свята, але все одно цей салат залишається одним з улюблених страв для багатьох росіян.

Оригінальний рецепт салату"Олів'є" - до певної міри легендарний. Точний його склад невідомий, а багато інгредієнти - типу рябчиків, ракових шийок і пікулів - залишаються майже недоступними для більшості населення. У нашій родині самим"святковим" вважався рецепт приготування салату"Олів'є" з яловичиною - по менш урочистим приводів його робили з вареною ковбасою. Але на Новий рік і ювілеї - тільки з м'ясом. Правда, майонез використовували тоді магазинний - незмінний радянський"Провансаль" - сьогодні ж я цей соус роблю тільки самостійно. Смак салату від цього змінюється невимовно - варто спробувати, щоб зрозуміти.

  • Яловичина - 500 грам
  • Картопля - 5-6 штук
  • Огірки свіжі - 2-3 штук
  • Банку консервованого горошку - 1 штука
  • Зелена цибуля - За смаком
  • Морква - 2 штуки
  • Яйця - 5 штук
  • Кріп свіжий - За смаком
  • Домашній майонез - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
Яловичину відварити до готовності в підсоленій воді. Остудити. Дрібно нарізати.
салат
Відварити і почистити картоплю і моркву. Остудити. Нарізати невеликими кубиками.
салат
Яйця відварити круто. Залити холодною водою.
салат
Натерти на крупній тертці або подрібнити ножем.
салат
Огірки вимити, обсушити й подрібнити.
салат
Дрібно нарізати зелений лук.
салат
І кріп.
салат
З'єднати всі інгредієнти в глибокій мисці. Додати консервований горошок. Посолити, поперчити, заправити майонезом. Прибрати в холодильник на 1-2 годину. Смачного!

Схожі рецепти