Салат «Олів'є» з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
У кожній сім'ї є власний рецепт цього культового страви, але сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати салат "олів'є" з яловичиною - так, як роблять його в нашій родині. Вам сподобається
Мабуть, це найвідоміше і популярне блюдо радянської кухні. Колись новорічний стіл без салат "олів'є" здавався неповноцінним. Сьогодні ми готуємо його набагато рідше і не завжди у свята, але все одно цей салат залишається одним з улюблених страв для багатьох росіян.
Оригінальний рецепт салату "олів'є" - до певної міри легендарний. Точний його склад невідомий, а багато інгредієнти - типу рябчиків, ракових шийок і пікулів - залишаються майже недоступними для більшості населення. У нашій родині самим "святковим" вважався рецепт приготування салату "олів'є" з яловичиною - по менш урочистим приводів його робили з вареною ковбасою. Але на Новий рік і ювілеї - тільки з м'ясом. Правда, майонез використовували тоді магазинний - незмінний радянський "провансаль" - сьогодні ж я цей соус роблю тільки самостійно. Смак салату від цього змінюється невимовно - варто спробувати, щоб зрозуміти.
- Яловичина - 500 грам
- Картопля - 5-6 штук
- Огірки свіжі - 2-3 штук
- Банку консервованого горошку - 1 штука
- Зелена цибуля - За смаком
- Морква - 2 штуки
- Яйця - 5 штук
- Кріп свіжий - За смаком
- Домашній майонез - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком