Російський салат «Олів'є»
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніший російський салат - "олів'є & Quot. Саме в такому варіанті знає його кожен, от мала до велика, всіма улюблений і святковий салат!
Салат "олів'є" люблять і знають далеко за межами нашої країни. І кожна господиня робить його на свій манер. Я пропоную вам спробувати цей варіант салату, соковитий і смачний, гарний, спасибі морква. Замість консервованого горошку можна покласти просто варений зелений горошок, це зробить салат ще яскравіше. Ковбаску можна вибрати від варенки до сервелат, я віддаю перевагу шинку. Всі інгредієнти салату поріжте дрібно, розмір - горошинка! заправте майонезом, гірчицею. Якщо консервовані огірки недостатньо кислі, то покладіть в салат ложечку яблучного оцту. Сіль і перець за смаком.
- Картопля - 400 грам
- Яйце велике - 5 штук
- Маринований огірок - 4-5 штук
- Морква - 3-4 штук
- Горошок консервований - 300 грам
- Шинка - 400 грам
- Майонез - 1 Склянка
- Гірчиця дижонская - 1 Чайна ложка
- Яблучний оцет - 1 Чайна ложка (якщо консервовані огірки недостатньо кислі)
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
2. Очищену картоплю поріжте маленькими кубиками.
4. Огірки порізати дрібними кубиками. Якщо огірки великі, то 4 штук буде достатньо, якщо дрібні - покладіть 5 штук.
6. Поріжте шинку дрібно.
8. Додайте в салат майонез, гірчицю, оцет (за потреби), сіль, перець чорний мелений.
10. Готовий салат може зберігатися 72 години в холодильнику.