Борщ російський
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати справжній російський борщ? Для цього, в ідеалі, необхідно варити його в справжній російській печі. Однак і в домашніх умовах можна впоратися. Ділюся рецептом!
Незважаючи на те, що блюдо традиційно вважається українським, готували борщ ще в стародавній Русі. У російський борщ додавалися квашені овочі - капуста, буряк, буряковий квас, які надавали готового блюда кислуватий, приємний смак. Взимку для приготування супу використовувалася солонина. Звичайно, на сьогоднішній день, рецепт значно змінився. Одне залишається незмінним - в інгредієнтах російського борщу відсутня картопля, в два рази менше кладеться капусти і моркви береться вдвічі більше, ніж буряка. Ну і звичайно, в російській борщі відсутня сало. Приготувати борщ можна на м'ясному бульйоні або пісний. В будь-якому випадку, борщ за цим рецептом виходить дуже смачний, неодмінно спробуйте!
- М'ясо на кісточці - 500 грам (у мене реберця)
- Капуста - 250 грам
- Морква - 300 грам
- Буряк - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 1-2 штук
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Оцет 9% - За смаком