Рецепт Борщ російський фото

Борщ російський
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Пісні страви
На обід
Борщ, Супи

Як приготувати справжній російський борщ? Для цього, в ідеалі, необхідно варити його в справжній російській печі. Однак і в домашніх умовах можна впоратися. Ділюся рецептом!

Незважаючи на те, що блюдо традиційно вважається українським, готували борщ ще в стародавній Русі. У російський борщ додавалися квашені овочі - капуста, буряк, буряковий квас, які надавали готового блюда кислуватий, приємний смак. Взимку для приготування супу використовувалася солонина. Звичайно, на сьогоднішній день, рецепт значно змінився. Одне залишається незмінним - в інгредієнтах російського борщу відсутня картопля, в два рази менше кладеться капусти і моркви береться вдвічі більше, ніж буряка. Ну і звичайно, в російській борщі відсутня сало. Приготувати борщ можна на м'ясному бульйоні або пісний. В будь-якому випадку, борщ за цим рецептом виходить дуже смачний, неодмінно спробуйте!

  • М'ясо на кісточці - 500 грам (у мене реберця)
  • Капуста - 250 грам
  • Морква - 300 грам
  • Буряк - 150 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідори - 1-2 штук
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
  • Оцет 9% - За смаком
борщ російський - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
борщ російський - фото крок 2
Спочатку приготуйте бульйон. М'ясо залийте холодною водою, додайте лаврушку, доведіть до кипіння і видаліть піну. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть під кришкою близько 1, 5 годин, поки м'ясо не стане м'яким і не почне відділятися від кістки.
борщ російський - фото крок 3
Тим часом тонко нашинкуйтекапусту.
борщ російський - фото крок 4
Цибуля наріжте пір'ям. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і наріжте кубиками. Буряк і моркву наріжте невеликий тонкою соломкою.
борщ російський - фото крок 5
На рослинному маслі приготуйте заправку. Обсмажте спочатку до м'якості цибулю, потім додайте моркву і буряк. Коли всі овочі будуть готові, додайте помідори або томатну пасту. Можна додати 1-2 щіпки цукру. Тушкуйте все разом ще 3-4 хвилини. В самому кінці додайте трохи оцту за смаком.
борщ російський - фото крок 6
Коли м'ясо буде готове, його необхідно витягти і нарізати шматочками. Бульйон процідити і додати в нього нарізане м'ясо.
борщ російський - фото крок 7
У проціджений бульйон додайте капусту і варіть її до готовності.
борщ російський - фото крок 8
Для 10 хвилин до готовності додайте овочеву зажарку. Посоліть і поперчіть за смаком.
борщ російський - фото крок 9
В самому кінці за бажанням можна додати свіжу зелень і подрібнений часник.
борщ російський - фото крок 10
Русский борщ готовий. Дайте йому настоятися 30 хвилин і подавайте на стіл.
борщ російський - фото крок 11
Подавайте борщ зі сметаною, чорним хлібом, хроном або часником. Смачного!

Схожі рецепти