Домашній «російський» сир
(покроковий рецепт з фото)
Набридло купувати сир в магазині сумнівної якості? Тоді рекомендую рецепт "російського" сиру, який ви без проблем зможете зробити в домашніх умовах. Ви будете впевнені в його якості.
Такий сир можна використовувати для закусок, наприклад, бутербродів, диван, tartaletok. Його можна використовувати для приготування запіканки, будь-яких других чи перших страв. Зберігайте готовий сир в холодильнику, як магазинний. Він ніжний, з приємним смаком і текстурою.
- Сир - 0, 5 кілограма (нежирний)
- Молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця курячі - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка
1
У залізну миску або каструлю налийте молоко, поставте на вогонь і відразу ж додайте сир.
2
Розімніть вміст миски віночком або лопаткою, прогрівайте на слабкому вогні до утворення липкої маси.
3
Складіть марлю в 2-3 шару і викладіть в друшляк, потім вилийте в друшляк з марлею сирно-молочну масу.
4
Зробіть водяну баню, в миску на бані викладіть вершкове масло, розтопіть його і додайте сирну масу з друшляка.
5
Гарненько перемішайте і додайте сіль, вбийте куряче яйце і знову ретельно перемішайте.
6
Коли маса буде дуже гаряча, додайте соду. Відразу після цього маса стає більш однорідна, перемішайте її ложкою - виходить плавлений сир.
7
Вилийте приготовлену масу в миску і залиште до застигання на деякий час, приблизно на 2-3 годину (перевіряйте на готовність ложкою або пальцем).
8
Охолоджену масу накрийте плівкою і відправте в холодильник на 3-4 дня. За цей час сир стане жовтий і твердий.
9
Перекладіть сир в пакет або контейнер, подавайте до столу або використовуйте для приготування інших страв. Смачного!