Різдвяний пиріг російський
(покроковий рецепт з фото)
Перейнялися пошуком нескладної і смачної випічки на святковий стіл? Тоді пропоную вам дуже класну і дійсно просту ідею, як приготувати різдвяний пиріг російський з сухофруктами.
Чому російський? Все просто: цей рецепт дуже схожий на класичний варіант англійської пирога, однак він зазнав якісь зміни, від чого став дійсно представником російської кухні. Ви можете використовувати не тільки зазначені сухофрукти, але й улюблені цукати, горіхи, сушені фрукти за смаком. Обов'язково рекомендую доповнити ваш різдвяний стіл цим дивовижним пирогом.
- Цукор - 0.5 склянки
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйце - 2-3 штук
- Борошно - 1 Склянка (приблизно)
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Вода - 100 мілілітрів
- Коньяк - 100 мілілітрів
- Сухофрукти - 500 грам (приблизно)
1. Чим різноманітніше буде ваш набір сухофруктів, тим смачніше буде пиріг. В даному випадку це родзинки, чорнослив, інжир і журавлина. Великі сухофрукти потрібно трохи подрібнити. Викладіть їх в невеликий сотейник.
2. Додайте половину масла, половину цукру, воду і коньяк. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, помішуючи. Цукор повинен повністю розчинитися, а алкоголь - випаруватися. Помішуючи, млоїте хвилини 3. Після зніміть з вогню і остудіть трохи.
3. Окремо збийте масло, що залишилося з цукром, додайте яйця. Всипте просіяне борошно з гашеним содою. Перемішайте до однорідності.
4. Викладіть тісто до суміші сухофруктів. Перекладіть у жароміцних форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
5. Випікайте до рум'яності близько 40-55 хвилин (в залежності від розміру форми). От і все, апетитний різдвяний пиріг готовий.
Смачних вам свят!
Смачних вам свят!