Старий російський пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпопулярніших рецептів пирога - це капустяний. Ще з давніх-давен його готували на Русі. Розповім рецепт, як приготувати старий російський пиріг. Такий можна зробити до вечері або до приходу гостей.
Пиріг дуже простий і легкий у приготуванні. Тісто виходить рідке, тому у нього ніжна консистенція. Капустяну начинку готую окремо, капусту потрібно протушкувати. Можна зробити іншу начинку для заливного пирога, наприклад, з картоплі, кабачків, м'яса.
- Капуста - 1 штука (середній качан)
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 7 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Крем - 1 Склянка
- Майонез - 1/4 склянки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 1 ¼ Склянок
1
Зваріть 3 курячих яйця круто, потім наріжте крупно. Капусту вимийте і наріжте дрібно, цибулю очистіть і наріжте кубиками.
2
Сковороду розігрійте з вершковим маслом, викладіть цибулю і обсмажте до м'якості, потім додайте капусту, влийте трохи води і готуйте до м'якості.
3
За смаком додайте сіль, чорний мелений перець, відставте сковороду в сторону, щоб начинка охолонула.
4
Тим часом зробіть тісто: в миску вбийте 3 курячі яйця, розбийте їх виделкою і додайте сметану, майонез. Борошно змішайте з розпушувачем і дрібкою солі.
5
Додайте борошняну суміш до рідких складових і перемішайте, щоб не було грудочок. До остигнула начинку вбийте 1 курине яйце, перемішайте.
6
Форму для випікання змастіть маслом або застеліть пергаментом, вилийте трохи більше половини тіста і викладіть поверх начинку, потім залийте капусту рештою тестом.
7
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40-50 хвилин до появи скоринки. Готовий пиріг не поспішайте діставати з форми, залиште на 20 хвилин, а потім вже розріжте його на шматочки.