Печиво «горішки» зі згущеним молоком (старий і смачний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Цей смак знайомий багатьом з дитинства. Якщо ви хочете повернути колишні спогади і дізнатися, як приготувати печиво "горішки" зі згущеним молоком по старим рецептом, тоді вам сюди. Записуйте і втілюйте!
Цей десерт сподобається і дорослим, і дітям, також він відмінно підійде до чаю і кави. Буде дуже смачно. Тим більше, що процес приготування не займає багато часу. Єдине, що знадобиться для створення горішків, так це спеціальна форма. Насолоджуйтеся смаком печива, смачного!
- Борошно - 3 склянки
- Вершкове масло - 350 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Згущене молоко - 0, 5 L (варена)
1
Для того щоб приготувати печиво "горішки" зі згущеним молоком, необхідно відокремити білки від жовтків і збити перші в густу піну міксером.
2
В окремій ємності вершкове масло необхідно розтерти з цукром, також потрібно додати жовтки. Також додаємо в суміш сіль, гашене соду і ретельно все перемішуємо.
3
Повільно вводимо в суміш збиті білки і просіяне борошно, ретельно все перемішуючи до однорідної маси. Відставляємо тісто на 15 хвилин.
4
Розігріваємо форму "горішниця", попередньо змастивши її вершковим маслом. Кладемо тісто в форми і затискаємо другою частиною. Також чинимо з усім тестом, далі випікаємо його на грубці з двох сторін протягом 3-5 хвилин на середньому вогні. Даємо горішкам охолонути.
5
Заповнюємо кожну половинку згущеним молоком, яке змішуємо з вершковим маслом. Половинки склеюємо і подаємо до столу.