Рецепт Печиво «горішки» з вареним згущеним молоком фото

Печиво «горішки» з вареним згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Згущене молоко
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Печиво , Страви з начинкою
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 40 хв.

Давайте сьогодні зануримося в наше радянське дитинство! З чим воно у вас асоціюється? У мене з смачними десертами до чаю. Думаю, що багато з вас хотіли б їх згадати. Мій рецепт в цьому вам допоможе.

Опис приготування:

Я вирішила згадати, як приготувати печиво"Горішки" з вареним згущеним молоком. Тим більше, що вдома у мене до цих пір лежить сковорода-Горішниця. Зовсім забула про неї. Випічка вийшла класичної, нічого зайвого. Смак прям як з дитинства! Тільки згущене молоко вибирайте хорошу, інакше нічого не вийде.

  • Вершкове масло - 250 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Варене згущене молоко - 500 мілілітрів (купіть готове або зваріть згущене молоко самі)
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 3 склянки
  • Спирти "Vanna Tallin" - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
печиво
Спочатку займіться тестом. М'яке масло розітріть з половиною цукру. Другу частину цукру змішайте з відокремленими жовтками і сіллю.
печиво
З'єднайте отримані маси. Соду погасите оцтом. Збийте білки з содою в пишну піну.
печиво
Обережно перемішайте білки з рештою маси.
печиво
Просійте борошно і додайте її до отриманої маси. Замішайте еластичне тісто.
печиво
Випікайте шматочки тіста з двох сторін в спеціальній"Горішниця" .
печиво
Для начинки змішайте згущене молоко з лікером. Але цього можна і не робити, якщо готуєте для дітей.
печиво
Половинки"горішків" наповніть згущеним молоком і закрийте другою частиною. Печиво готове! Приємного чаювання!

Схожі рецепти