Печиво «горішки» з вареним згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Давайте сьогодні зануримося в наше радянське дитинство! З чим воно у вас асоціюється? У мене з смачними десертами до чаю. Думаю, що багато з вас хотіли б їх згадати. Мій рецепт в цьому вам допоможе.
Я вирішила згадати, як приготувати печиво "горішки" з вареним згущеним молоком. Тим більше, що вдома у мене до цих пір лежить сковорода-Горішниця. Зовсім забула про неї. Випічка вийшла класичної, нічого зайвого. Смак прям як з дитинства! Тільки згущене молоко вибирайте хорошу, інакше нічого не вийде.
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукор - 120 грам
- Варене згущене молоко - 500 мілілітрів (купіть готове або зваріть згущене молоко самі)
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 склянки
- Спирти"Vanna Tallin" - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
Спочатку займіться тестом. М'яке масло розітріть з половиною цукру. Другу частину цукру змішайте з відокремленими жовтками і сіллю.
З'єднайте отримані маси. Соду погасите оцтом. Збийте білки з содою в пишну піну.
Обережно перемішайте білки з рештою маси.
Просійте борошно і додайте її до отриманої маси. Замішайте еластичне тісто.
Випікайте шматочки тіста з двох сторін в спеціальній "горішниця" .
Для начинки змішайте згущене молоко з лікером. Але цього можна і не робити, якщо готуєте для дітей.
Половинки "горішків" наповніть згущеним молоком і закрийте другою частиною. Печиво готове! Приємного чаювання!