Печиво «горішки» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Печиво "горішки" зі згущеним молоком - одне з найпопулярніших і найулюбленіших дитячих ласощів. Та й рідко хто з дорослих відязикаться від такої вкусняшки.
Рецепт приготування печива горішки з вареним згущеним молоком за часів мого дитинства був найпопулярнішим. Та й мої дітки з великим задоволенням їдять таке печиво. Пропоную вам класичний рецепт печива і сподіваюся, що горішки зі згущеним молоком стануть і вашим улюбленим печивом.
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло або маргарин - 350 грам(250 - в тісто, інше - в вершках)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно - 600 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки (без верху! )
- Оцет або лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Згущене молоко варене - 450 грам
Збиваємо яйця з цукром.
Масло розтоплюємо. Можна використовувати масло кімнатної температури, але мені більше подобається місити тісто з розтопленим маслом.
Змішуємо яйця з розтопленим маслом, додаємо трохи борошна і соду, гашене оцтом.
Розмішуємо і підсипає ще борошно.
У нас повинно вийти м'яке і еластичне тісто. Чи не круте! !
Форму для випічки горішків нагріваємо на плиті, змащуємо осередки для шкарлупок маслом. Відщипуємо невеликі шматочки тіста і укладаємо в форму. Закриваємо форму і випікаємо шкарлупки на плиті. Випікати можна і на газовій і на електричній плиті.
Готові шкарлупки очищаємо від зайвого тесту.
Можна начиняти горішки просто згущеним молоком, а можна змішати згущене молоко з маслом.
Заповнюємо шкарлупки згущеним молоком і склеюємо. Можна покласти всередину горішка шматочки будь-яких горіхів.