Рецепт Печиво «горішки» зі згущеним молоком фото

Печиво «горішки» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Згущене молоко
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Печиво"Горішки" зі згущеним молоком - одне з найпопулярніших і найулюбленіших дитячих ласощів. Та й рідко хто з дорослих відязикаться від такої вкусняшки.

Опис приготування:

Рецепт приготування печива горішки з вареним згущеним молоком за часів мого дитинства був найпопулярнішим. Та й мої дітки з великим задоволенням їдять таке печиво. Пропоную вам класичний рецепт печива і сподіваюся, що горішки зі згущеним молоком стануть і вашим улюбленим печивом.

  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло або маргарин - 350 грам(250 - в тісто, інше - в вершках)
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Борошно - 600 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки (без верху! )
  • Оцет або лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Згущене молоко варене - 450 грам
печиво
Збиваємо яйця з цукром.
печиво
Масло розтоплюємо. Можна використовувати масло кімнатної температури, але мені більше подобається місити тісто з розтопленим маслом.
печиво
Змішуємо яйця з розтопленим маслом, додаємо трохи борошна і соду, гашене оцтом.
печиво
Розмішуємо і підсипає ще борошно.
печиво
У нас повинно вийти м'яке і еластичне тісто. Чи не круте! !
печиво
Форму для випічки горішків нагріваємо на плиті, змащуємо осередки для шкарлупок маслом. Відщипуємо невеликі шматочки тіста і укладаємо в форму. Закриваємо форму і випікаємо шкарлупки на плиті. Випікати можна і на газовій і на електричній плиті.
печиво
Готові шкарлупки очищаємо від зайвого тесту.
печиво
Можна начиняти горішки просто згущеним молоком, а можна змішати згущене молоко з маслом.
печиво
Заповнюємо шкарлупки згущеним молоком і склеюємо. Можна покласти всередину горішка шматочки будь-яких горіхів.

Схожі рецепти