Домашні горішки зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Всіма улюблені горішки зі згущеним молоком легко відтворити в домашніх умовах. Головна уязик для їх приготування - наявність Горішниця (електрична або газова, без різниці). Тісто на основі масла.
Класичні домашні горішки зі згущеним молоком готуються на основі пісочного тіста, але не маргарин, а на вершковому маслі. Начинкою для них служить варене згущене молоко (для економії часу її можна придбати вже готову). Обов'язкова уязик для їх приготування - наявність Горішниця. За цим рецептом можна спекти звичайне печиво за допомогою формочок, буде теж дуже смачно.
- Яйце - 1 штук
- Цукор - 50 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 2-3 склянок (скільки візьме)
- Сода - 0, 5 чайних ложки (погасити оцтом)
- Згущене молоко - 100 -150 грам
1. За класичному рецепту горішки печуться на основі маргарину, але оскільки я готувала для дитини, використовувала тільки вершкове масло.
2. Відразу потрібно розтерти вершкове масло з цукром (можете додати за смаком трохи ваніліну), потім додайте соду (погасіть оцтом). Я ще додала дрібку солі, але це не обов'язково. Потім додайте вершкове масло і всипати поступово борошно (скільки візьме).
3. Замісити еластичне і м'яке тісто і відправте його на 30 хвилин в холодильник.
4. Скачайте кульки невеликого розміру, а решту тіста приберіть в холодильник.
5. У мене Горішниця така, яка гріється на кухонній плиті. Поки я катала кульки, нагріла її до потрібної температури.
6. Смажимо горішки до золотистого кольору, після чого викладаємо їх в блюдо і даємо трохи охолонути. А тим часом дожаріваем інші.
7. Коли горішки охолонуть, ги інші відомства на іншому, а окремо приберіть крихту.
8. Тепер остиглі горішки можна начиняти вареним згущеним молоком. Іриску можете брати готову, але я віддаю перевагу варити сама (варю 1, 5 години на середньому вогні).
9. Коли начините горішки, умочіть кожен в обрізаної крихті (заповніть прогалини, зробите їх ще смачніше).