«російський» сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Приготування сиру - дуже цікавий процес! Я готую сир з даного рецептом вже дуже давно, результат чудовий! Сир нагадує магазинний"Російський" сир і ідеально підходить для нарізки!
Опис приготування:
Приготуємо"Російський" сир в домашніх умовах. Сир варимо з молоком, потім віджимаємо. Додаємо інші інгредієнти і варимо масу до стану"плавленого сирка" , постійно помішуючи. Чим довше Ви будете варити, тим твердіше вийде сир. Перекладаємо сир в силіконову форму і даємо йому застигнути. Гарного вам дня!
- Молоко - 1, 5 L
- Сир - 1 кілограм
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
Залийте сир молоком, поставте на повільний вогонь. Помішуючи, потихеньку кип'ятимо масу до тих пір, поки сир не почне тягнутися.
Перекладаємо сир на сито, віджимаємо. Додаємо яйце, олія, сіль і соду. Ставимо на вогонь, постійно помішуючи, готуємо 10-15 хвилин, доводячи сир до консистенції плавленого сиру.
Гарячу масу влийте в підготовлену форму, наприклад, силіконову. Дайте сиру як слід застигнути і пробуйте! Смачного!