Салат «Nisuaz» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.
Цей салат спочатку був стравою рибалок, але зараз його готують і в ресторанах. Салат відноситься до тих страв, які можуть замінити повноцінний обід, адже він легкий і в той же час живильний.
Опис приготування:
Цей французький салат відомий у всьому світі, варіантів його приготування дуже багато. Салат можна приготувати з різними овочами на ваш смак. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати салат"Нісуаз" класичний. Нічого складного, зате виходить дуже смачно.
- Спаржева квасоля - 200 грам
- Яйця варені - 3 штуки
- Тунець - 150-200 грам (консервований)
- Анчоуси - 100 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Помідори - 2-4 штук
- Оливки - 10-12 штук
- Листя салату - 1 пучок
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
В першу чергу відваримо спаржеву квасолю і картоплю. Квасоля варимо приблизно 5 хвилин, потім охолоджуємо її. Картопля варимо в шкірці, охолоджений і чистий.
А тепер приготуємо заправку для салату. Змішаємо оливкова олія, гірчицю, винний оцет або лимонний сік, сіль і перець.
Підготуємо і інші інгредієнти. Очистимо болгарський перець, наріжемо його невеликими кубиками, дістанемо з заливки тунець і анчоуси. Кілька штучок анчоусів можна подрібнити і додати в заправку, в цьому випадку не переборщіть з сіллю.
Очистимо відварені яйця, розберемо салат на листя, ретельно промиємо їх і обсушити.
І приступаємо до складання. Зелене листя салату, якщо вони великі, можна порвати руками.
Викладаємо спаржеву квасолю і скибочки картоплі.
Додаємо скибочки перцю і яйця.
Тепер викладемо оливки і анчоуси.
Додаємо скибочки тунця і скибочки помідорів. Поливаємо салат заправкою.
І можна насолоджуватися.