«Nisuaz» класичний з тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Нісуаз - відмінний салат на всі випадки життя. Його готують з тунцем і свіжими овочами, але родзинка салату в ароматної заправці. Ось мій рецепт, як приготувати "нісуаз" класичний з тунцем.
Хоч я і вважаю цей рецепт класичним, але існує безліч варіацій "нісуаз" . Замість свіжого тунця використовують консервований, додають варену квасолю, цибуля, салатні листя, болгарський перець і каперси. Я думаю, що це відмінні варіанти, адже головне, щоб не змінювалися базові інгредієнти і смачний соус.
- Молода картопля - 400 грам
- Яйця - 8 штук
- Спаржева квасоля - 250 грам
- Свіжий тунець - 800 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Помідори черрі - 8-10 штук
- Маслини - 1 Склянка
- Анчоуси - 1 Склянка
- Часник - 2 зубчики (для заправки)
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка (для заправки)
- Лимон - 0, 5 штуки (для заправки)
- Петрушка - 2 Ст. Ложки (для заправки)
- Морська сіль, перець - За смаком (для заправки)
- Червоний винний оцет - 3 Ст. Ложки (для заправки)
- Оливкова олія - 70 мілілітрів (для заправки)
1
Для початку приготуйте заправку. Видавіть часник, наріжте петрушку, потім змішайте всі інгредієнти в баночці, закрутіть і добре її струсіть. Залиште настоюватися.
2
Відваріть спаржу, картопля і яйця.
3
Розріжте яйця поздовжньо на 4 частини. Картопля наріжте великими шматочками.
4
На добре розігрітій сковороді підсмажте тунця в оливковій олії. З кожного боку запечіть рибу протягом 2-4 хвилин, поки вона не побіліє. Потім на обробній дошці наріжте її скибочками.
5
З'єднайте в мисці картопля, спаржу, нарізані половинками помідори черрі, маслини, злегка полийте заправкою і перемішайте.
6
Потім красиво викладіть яйця, анчоуси і скибочки тунця. Полийте залишком заправки весь салат.