Рецепт Салат «Metelka» фото

Салат «Metelka»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення , Для діабетиків
На обід , Корисний обід
Салати
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 15 хв.

Свою назву салат"Метелка" отримав завдяки своїм властивостям швидко, а головне смачно допомагати очищати організм. Це яскравий і корисний весняний салат, який прекрасно підійде для легкої вечері.

Опис приготування:

1. Рецепт приготування салату Метелка настільки простий, що з ним впорається навіть новачок на кухні. До того ж, він буде готовий вже через кілька хвилин. Для початку необхідно ретельно вимити і очистити всі овочі.

2. Моркву натерти на середній тертці і відправити в салатник.

3. Селера нарізати тонкими часточками.

4. Буряк також натерти на середній терці.

5. Капусту нашаткувати. Можна використовувати як білокачанну, так і пекінську капусту. Тугу білокачанну краще пом'яти руками, щоб вона трохи пустила сік, а потім тільки відправляти її в салатник.

6. Свіжу зелень вимити, просушити і нарізати. Можна використовувати також листові салати, наприклад, айсберг.

7. З половинки лимона вичавити сік і змішати його з оливковою олією. Це власне і є заправка для салату.

Щоб цей салат був максимально корисним, не варто додавати сіль. Якщо заправка занадто концентрована, можна додати 1 чайну ложку чистої води.

8. От і все, салат Метелка в домашніх умовах готовий. Сюди можна також додати й інші овочі за бажанням.

  • Буряк - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Стебло селери - 1 штука
  • Капуста - 150 грам
  • Зелень - 50 грам
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
1. Рецепт приготування салату Метелка настільки простий, що з ним впорається навіть новачок на кухні. До того ж, він буде готовий вже через кілька хвилин. Для початку необхідно ретельно вимити і очистити всі овочі.

2. Моркву натерти на середній тертці і відправити в салатник.

3. Селера нарізати тонкими часточками.

4. Буряк також натерти на середній терці.

5. Капусту нашаткувати. Можна використовувати як білокачанну, так і пекінську капусту. Тугу білокачанну краще пом'яти руками, щоб вона трохи пустила сік, а потім тільки відправляти її в салатник.

6. Свіжу зелень вимити, просушити і нарізати. Можна використовувати також листові салати, наприклад, айсберг.

7. З половинки лимона вичавити сік і змішати його з оливковою олією. Це власне і є заправка для салату.

Щоб цей салат був максимально корисним, не варто додавати сіль. Якщо заправка занадто концентрована, можна додати 1 чайну ложку чистої води.

8. От і все, салат Метелка в домашніх умовах готовий. Сюди можна також додати й інші овочі за бажанням.

Схожі рецепти