Салат «Меркурій»
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат мені подобається давно, в ньому зібрані улюблені продукти настільки вдало і гармонійно, що так і хочеться його готувати знову і знову. Дивіться рецепт!
Загляньте в мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати смачний салат "меркурій" з чорносливом, курочкою і свіжим огірочком. Салат потребує невеликого просочення, хвилин 10-15 йому досить. Всі верстви, крім грибного, потрібно змастити майонезом або зробити тонку сіточку. Не любите майонез, не біда, замініть його сметаною з гірчицею, буде теж смачно. Хай щастить!
- Огірок - 1 грам
- Куряче філе відварне - 300 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Печериці - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Майонез - 100-150 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (для смаження грибів і цибулі)
- Чорнослив без кісточок - 25 штук
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте продукти, заздалегідь відваріть для салату куряче філе і яйця. Замість філе можна взяти стегенце, шкіру зніміть.
Поріжте цибулю, обсмажте його пару хвилин на маслі, потім додайте гриби і доведіть до готовності цибулю і гриби, посоліть і поперчіть за смаком.
Огірочок поріжте кубиками, шматочок залиште для прикраси салату.
Куряче філе порізати кубиками.
Чорнослив залийте окропом на пару хвилин. Потім відкиньте на друшляк.
Приступаємо до збірки салату. На тарілочку поставте кільце. У мене вийшло три порції салату з даної кількості продуктів. Перший шар - порізаний чорнослив, майонез.
Далі відварна курка, сіль, перець, майонез.
Далі шар грибів з цибулею. Майонезом шар не змащуйте.
Далі терте яйце, майонез, сіль, перець.
Останній шар - огірки.
Прикрасьте салат на свій смак і подавайте. Я зробила трояндочку з огірка і листя салату. Приємного!