Салат курячий листковий
(покроковий рецепт з фото)
Салат - це завжди свято. Цієї страви існує так багато варіацій, що перелічити їх просто неможливо! Одним з моїх улюблених видів є листковий салат, він більш святковий. Дивіться!
Завжди хочеться порадувати своїх гостей смачним і чимось новеньким. Опишу вам, як приготувати салат курячий листковий, Котрий, крім смакових переваг, ще й швидко робиться. Поєднання інгредієнтів в цій страві ідеальне. Думаю, сподобається всім!
- Куряча грудка відварна - 500 грам
- Печериці мариновані - 400 грам
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Картопля відварна - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Твердий сир - 120 грам
- Яйце варене - 1-2 штук
- Майонез - 200 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Кріп - 0, 5 пучка
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Сіль - За смаком

Відваріть заздалегідь картопля, яйця, морква і курячу грудку. Після цього дрібно наріжте цибулю, обсмажте його на маслі на середньому вогні близько трьох хвилин.

Печериці наріжте пластинками і відправте до цибулі на сковороду. Готуйте їх разом 5 хвилин.

Морква, картопля і сир натріть на крупній тертці. Куряче м'ясо нарвіть руками, а зелень дрібно поріжте.

Тепер збираємо наш салат. Шар картоплі викладайте і змащуйте трьома ложками майонезу. Потім кладіть гриби з цибулею, трохи майонезу.

Наступний шар у нас буде з морквини, його ми теж промазуємо майонезом. Потім - куряча грудка таким же чином і сир (в кінці). Якщо необхідно, то можна посолити деякі шари, наприклад - з картоплею та морквою.

Залишається лише натерти яйце. Розділіть жовток і білок. Спочатку натріть жовток, а потім білок поверх всього салату, посипаємо зеленню. І ось, курячий листковий салат готовий до подачі!