Салат із зеленої сочевиці дієтичний
(покроковий рецепт з фото)
Сочевиця чудово підходить і для дієтичного харчування, і для страв вегетаріанської (і навіть веганскої) кухні, і для православного поста. Вона багата білком і може на якийсь час замінити м'ясо.
Без урахування варіння сочевиці салат готується дуже швидко. Виходить смачним і приємним на вигляд, а головне - поживним і дуже корисним. Смачного!
- Сочевиця зелена - 1 Склянка
- Перець болгарський - 1 штука
- Селера стебловий - 3-4 штук (вишневий)
- Будь-яка зелень - грам (за смаком)
- Гірчиця польська - 2 чайних ложки
- Лимон - 1/2 штуки (сік)
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль, перець - грам
1. Підготуйте інгредієнти.
2. Сочевицю промийте та відваріть в підсоленій воді. Воду злийте. Різні види сочевиці варяться по-різному. Як правило, час варіння вказано на упаковці. Моя була готова за 20 хвилин.
3. Поріжте перець і селера.
4. З гірчиці, лимонного соку і оливкового масла змішайте соус. Помістіть всі продукти в салатник, додайте перець чорний мелений і зелень, яку ви любите, полийте соусом і перемішайте. Додайте сіль, якщо це необхідно.