Суп із зеленої сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Весна - пора авітамінозу. Як уникнути занепаду сил? відповідь проста - їжте суп із зеленої сочевиці! Сочевиця містить чимало вітамінів і мінералів, і тому стане прекрасною підмогою весняною порою.
Суп із зеленої сочевиці до сих пір є екзотикою для більшості з нас. Але це тільки тому, що ми не знаємо, як смачно і корисно chechevitsa. Пропоную вам спробувати! А починати потрібно з рецепта приготування супу із зеленої сочевиці:
1. Сочевицю промийте і замочіть в холодній воді на пару годин. Потім промийте ще раз і дайте їй стекти.
2. Цибулю очистіть і дрібно накришити. У каструлі нагрійте рослинну олію, додайте цибулю і обсмажуйте 10 хвилин. Потім додайте паприку і орегано і обсмажуйте ще хвилину.
3. Додайте в каструлю промиту сочевицю, овочевий бульйон, томати і томатну пасту. Дайте супу закипеть, а потім залиште на повільному вогні на 5 хвилин.
4. Моркву і селеру наріжте півкільцями. Перекладіть нарізані овочі в каструлю, додайте лавровий лист, сіль і спеції. Закрийте каструлю кришкою і залиште на 40 хвилин.
Суп із зеленої сочевиці готовий! Подавайте зі свіжою зеленню і сметаною. Смачного!
- Зелена сочевиця - 280 грам
- Оливкова олія - 17 мілілітрів
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Томати - 400 грам (використовуйте консервовані томати у власному соку.)
- Морква - 200 грам
- Зелена стручкова квасоля - 150 грам
- Цибуля - 100 грам
- Овочевий бульйон - 2 L
- Томатна паста - 50 грам
- Мелена паприка - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Стеблова селера - 150 грам
- Сіль, спеції - - За смаком
1. Сочевицю промийте і замочіть в холодній воді на пару годин. Потім промийте ще раз і дайте їй стекти.
2. Цибулю очистіть і дрібно накришити. У каструлі нагрійте рослинну олію, додайте цибулю і обсмажуйте 10 хвилин. Потім додайте паприку і орегано і обсмажуйте ще хвилину.
3. Додайте в каструлю промиту сочевицю, овочевий бульйон, томати і томатну пасту. Дайте супу закипеть, а потім залиште на повільному вогні на 5 хвилин.
4. Моркву і селеру наріжте півкільцями. Перекладіть нарізані овочі в каструлю, додайте лавровий лист, сіль і спеції. Закрийте каструлю кришкою і залиште на 40 хвилин.
Суп із зеленої сочевиці готовий! Подавайте зі свіжою зеленню і сметаною. Смачного!